Een Kleur Kiezen Voor Een Penseel In Photoshop In

Inhoudsopgave:

Een Kleur Kiezen Voor Een Penseel In Photoshop In
Een Kleur Kiezen Voor Een Penseel In Photoshop In

Video: Een Kleur Kiezen Voor Een Penseel In Photoshop In

Video: Een Kleur Kiezen Voor Een Penseel In Photoshop In
Video: Kleurpenseel in Photoshop CC (2.24) 2024, April
Anonim

Adobe Photoshop is een handige applicatie voor het maken en bewerken van afbeeldingen. De gebruiker krijgt een rijke selectie aan opties en ingebouwde filters, de mogelijkheid om tools aan te passen en extra inhoud toe te voegen. Creativiteit wordt alleen beperkt door fantasie. Alle functionaliteit is in de praktijk onder de knie te krijgen en het is voor beginners beter om met eenvoudige handelingen kennis te maken met het programma, bijvoorbeeld met het kiezen van een kleur voor een penseel.

Hoe kies je een kleur voor een penseel in
Hoe kies je een kleur voor een penseel in

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop-editor. Maak een nieuw canvas of open een bestaande afbeelding. Selecteer het gereedschap Penseel. Klik hiervoor op de knop met de penseelafbeelding op de werkbalk of druk op de B-toets op het toetsenbord.

Stap 2

Houd hierbij rekening met het volgende: veel knoppen hebben hun eigen submenu, zodat je een bepaald type instrument kunt selecteren. De beschikbare opties voor het penseel zijn: normaal "Brush", "Potlood", "Color swap" en "Mix-brush". Als u met uw muis tussen deze wilt schakelen, klikt u op de pijlknop in de rechterbenedenhoek van de tool en gebruikt u op uw toetsenbord de sneltoets Shift + B.

Stap 3

Zorg ervoor dat het palet wordt weergegeven in het editorvenster. Als u het niet ziet, markeert u het item "Voorbeelden" in het menu "Venster" met een markering. Beweeg de cursor over het palet, het uiterlijk zal veranderen. Klik met de linkermuisknop op de geselecteerde tint - de kleur voor het penseel wordt bepaald en u kunt beginnen met schilderen.

Stap 4

Als u niet tevreden bent met de tint en de gewenste kleur ontbreekt in het stalenpalet, verplaatst u de cursor naar de onderrand van de werkbalk. Daar worden twee vierkanten weergegeven: de bovenste komt overeen met de penseelkleur, de onderste met de achtergrondkleur. Klik met de linkermuisknop op het bovenste vierkant om de uitgebreide kleurenkiezer te openen.

Stap 5

Selecteer met de linkermuisknop de gewenste tint of voer numerieke waarden in de overeenkomstige RGB-, HSB-, Lab- of CMYK-paletvensters in en klik vervolgens op OK. De geselecteerde tint wordt de basiskleur van de borstel.

Stap 6

Gebruik de pijlknop in de rechterbovenhoek van het deelvenster Stalen om het kleurenpalet uit te breiden of nieuwe tinten toe te voegen. Klik erop met de linkermuisknop, een vervolgkeuzemenu wordt uitgevouwen, waar u de benodigde parameters kunt instellen of het pad naar het aangepaste palet kunt specificeren met behulp van de juiste opdrachten.

Aanbevolen: