Hoe Een Kleurenfoto Naar Zwart-wit Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kleurenfoto Naar Zwart-wit Te Converteren
Hoe Een Kleurenfoto Naar Zwart-wit Te Converteren

Video: Hoe Een Kleurenfoto Naar Zwart-wit Te Converteren

Video: Hoe Een Kleurenfoto Naar Zwart-wit Te Converteren
Video: Luminar Tutorial - Een kleurenfoto omzetten naar zwart wit 2024, Mei
Anonim

Moderne afbeeldingseditors bieden een groot aantal hulpmiddelen voor het toepassen van effecten en het aanpassen van foto's. Een van de krachtigste toepassingen van vandaag is Photoshop. Met zijn hulp kunt u het effect van een zwart-witfoto toepassen en de nodige parameters voor kleur en contrast aanpassen.

Hoe een kleurenfoto naar zwart-wit te converteren
Hoe een kleurenfoto naar zwart-wit te converteren

instructies:

Stap 1

Start de grafische editor Adobe Photoshop op uw computer. Wacht tot het programma klaar is met laden en open vervolgens de foto die u wilt bewerken met behulp van het menu Bestand - Openen.

Stap 2

Er zijn verschillende manieren om een zwart-witeffect toe te passen in Photoshop. U kunt bijvoorbeeld de functie Tint / Verzadiging gebruiken, die beschikbaar is in de lijst met fotobewerkingstools. Druk op de Ctrl-toets en het U-toetsenbord om de interface voor het instellen van effectparameters op te roepen. Schakel in het instellingenmenu dat verschijnt de parameter Verzadiging uit. Klik op "OK" en als resultaat krijg je een zwart-wit foto.

Stap 3

In Photoshop kunt u ook de optie Grijswaarden toepassen. Ga hiervoor naar het gedeelte Afbeelding - Modus - Grijswaarden bovenaan het toepassingsvenster. Nadat u deze instelling hebt ingeschakeld, wordt uw foto gewijzigd in zwart-wit.

Stap 4

U kunt ook de parameter Channel Mixer gebruiken. In deze modus kunt u de wit- en zwartbalans aanpassen. Ga naar Afbeelding - Afstelling - Kanaalmixer. Selecteer in het venster dat verschijnt het item Monochroom en pas elk van de kleurkanalen naar wens aan. Deze functie helpt u de gewenste tinten en contrast te krijgen. U kunt ook een specifiek kleurgedeelte markeren of de gewenste helderheid aanpassen door de toegepaste parameters te combineren.

Stap 5

Gebruik de instelling Verloopkaart om het contrast van een zwart-witfoto te vergroten. Ga naar Afbeelding - Aanpassingen - Verloopkaart. Wijzig de opties waarmee u de vloeiendheid van de verloopovergang wilt aanpassen. Deze parameter verandert ook het contrast van de afbeelding. In dit menu kunt u ook de gewenste tinten selecteren en specifieke delen van de foto aanpassen.

Stap 6

Vergeet na het instellen van de effectweergave niet om uw wijzigingen op te slaan met behulp van het menu Bestand - Opslaan als. Geef het pad naar het opgeslagen bestand en de vereiste indeling voor de foto op en klik vervolgens op Opslaan. Het bewerken van de parameters van de zwart-witafbeelding is voltooid.

Aanbevolen: