Hoe De Temperatuur Van Een Laptop Te Verlagen

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur Van Een Laptop Te Verlagen
Hoe De Temperatuur Van Een Laptop Te Verlagen

Video: Hoe De Temperatuur Van Een Laptop Te Verlagen

Video: How to Monitor CPU and GPU Temperatures on Windows 10 2022, December
Anonim

Een laptop is een gadget dat erg handig is in gebruik, want met een draadloze internetverbinding kun je werken waar het jou uitkomt. Ook is de laptop handig voor mensen die een "nomadische" levensstijl leiden. En bijna elke laptopbezitter wordt vroeg of laat geconfronteerd met het probleem van oververhitting van de machine. Dit is erg onhandig, zeker als je de laptop op schoot gebruikt. Hoe de temperatuur van uw laptop te verlagen?

Hoe de temperatuur van een laptop te verlagen
Hoe de temperatuur van een laptop te verlagen

Het is nodig

Persluchtbus, borstels, koelvet, geventileerde standaard, schroevendraaiers

instructies:

Stap 1

Het laptopsysteem wordt tijdens gebruik erg heet. Daarom is in elke computer een koelsysteem geïnstalleerd. Na verloop van tijd begint de laptop echter oververhit te raken en aanzienlijk ongemak te veroorzaken. Het is het beste om direct na aankoop een hulpprogramma te installeren, waarmee u constant de temperatuur van het systeem kunt controleren. Het is zeer licht van gewicht en verspilt niet veel middelen. Als uw laptop oververhit raakt boven normaal, zijn er verschillende manieren om dit fenomeen op te lossen.

Stap 2

Probeer de energiebesparende modus aan te passen. Houd er rekening mee dat de laptop alleen warm wordt als deze in gebruik is. Configureer het systeem op de optimale manier. Stel de intervallen in waarna de laptop in de slaapstand gaat. Merk op dat het uitschakelen van het scherm ook helpt om de warmteontwikkeling te verminderen. Controleer hoeveel bronnen worden gebruikt door programma's die op de achtergrond worden uitgevoerd. Laat alleen degene die je nodig hebt aan het werk.

Stap 3

Een andere manier om de temperatuur te verlagen is door de achterkant van de laptop iets te verhogen. De ventilatieopeningen bevinden zich meestal aan de onderkant of in het toetsenbord. Als u de laptop iets hoger zet, krijgt u meer luchtcirculatie en verlaagt u het temperatuurniveau van het systeem.

Stap 4

Koop een ventilatiepad. Het wordt meestal gevoed door een USB-poort. De essentie ligt in het feit dat het extra koelventilatoren heeft, die helpen om de behuizing te koelen en voor extra luchtstroom te zorgen. Opgemerkt moet worden dat het raadzaam is om deze alleen te gebruiken wanneer de laptop op netstroom werkt, aangezien een dergelijke standaard veel energie verbruikt.

Stap 5

Reinig het koelsysteem regelmatig. Na verloop van tijd verzamelt zich veel stof in de lucht op de ventilatorbladen. Dit stof begint de normale werking te verstoren, dus de ventilatoren beginnen de laptop slechter af te koelen en de temperatuur stijgt gestaag. Om het schoon te maken, moet u de chassisdelen die de ventilatoren bedekken verwijderen om toegang te krijgen tot het koelsysteem. Reinig het hele systeem met borstels en een blikje perslucht.

Stap 6

Het is ook noodzakelijk om de koelpasta na verloop van tijd te vervangen. Het is de schakel tussen de microprocessor en het koellichaam. Als de thermische pasta zijn eigenschappen begint te verliezen, houdt deze op warmte te geleiden. Koelpasta vervangen is een eenvoudig proces, dus u kunt het thuis zelf doen. Als uw laptop echter nog onder de garantie valt, moet u deze naar een servicecentrum brengen zodat de garantie niet wordt geannuleerd vanwege ongeautoriseerde interventies.

Populair per onderwerp