De Starttemperatuur Van De Ventilator Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Starttemperatuur Van De Ventilator Wijzigen
De Starttemperatuur Van De Ventilator Wijzigen

Video: De Starttemperatuur Van De Ventilator Wijzigen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe de XH-W3001 AC digitale thermostaat te gebruiken Temperatuurregeling - Robojax 2023, Februari
Anonim

De ventilator (of koeler) is een van de belangrijke componenten van de computersysteemeenheid die de centrale processor van koeling voorziet. Als de systeemeenheid nog steeds erg heet is wanneer de ventilator draait, kunt u de aanvankelijke koeltemperatuur wijzigen.

De starttemperatuur van de ventilator wijzigen
De starttemperatuur van de ventilator wijzigen

instructies:

Stap 1

Zet de computer aan terwijl u de Delete-toets of een van de functietoetsen (F2, F5 of F8) ingedrukt houdt. Hiermee wordt het BIOS-instellingenmenu van het moederbord gestart. Hier wordt de begintemperatuur van de ventilator ingesteld. Ga naar het menu Geavanceerde configuraties of Geavanceerde instellingen om de gewenste wijzigingen aan te brengen.

Stap 2

Zoek het item om de parameters van het koelsysteem te wijzigen. Het wordt meestal Fan-modus genoemd. Schakel de optie Altijd aan in om te voorkomen dat de ventilator automatisch wordt uitgeschakeld. Ga naar het item Fan Speed ​​​​en geef de initiële rotatiesnelheid van de koeler op. Breng eerst kleine wijzigingen aan en test vervolgens de prestaties van de computer en het temperatuurregime na het inschakelen.

Stap 3

Druk op F10 om de aangebrachte wijzigingen op te slaan en start de computer opnieuw op. Als de systeemeenheid na het verhogen van de ventilatorsnelheid erg heet blijft worden, probeer dan maatregelen te nemen zoals het verlagen van de processorfrequentie in het BIOS en maak ook de systeemeenheid schoon van stof.

Stap 4

Verander de snelheid van de koeler met behulp van softwaremethoden. Om dit te doen, kunt u het programma Speed ​​​​Fan installeren, waarmee u de juiste parameters vanuit het besturingssysteem kunt instellen. De meest optimale oplossing is om het item "Auto-aanpassing" te activeren. Hierdoor kan de applicatie de ventilator regelen op basis van de huidige temperatuur en belasting van de interne componenten van de computer.

Stap 5

Als, ondanks de genomen maatregelen, de computer blijft opwarmen, overweeg dan om een ​​nieuwe, grotere en krachtigere ventilator aan te schaffen, aangezien de oude mogelijk te klein is om de optimale temperatuur in de systeemeenheid te behouden. Volg de instructies voor de processor, het moederbord en andere componenten om het koelermodel te selecteren dat qua functionaliteit optimaal is.

Populair per onderwerp