Hoe Meerdere Foto's In één Te Combineren

Inhoudsopgave:

Hoe Meerdere Foto's In één Te Combineren
Hoe Meerdere Foto's In één Te Combineren

Video: Hoe Meerdere Foto's In één Te Combineren

Video: Hoe Combineer Je Meerdere Foto's Tot Eén Beeld? 2022, November
Anonim

De mogelijkheid om verschillende foto's in één afbeelding te combineren, is erg handig voor u bij fotomontage, het maken van collages, ansichtkaarten en ander grafisch en creatief materiaal. In dit artikel leert u hoe u Photoshop-lagen en -hulpmiddelen kunt gebruiken om foto's te combineren en een verscheidenheid aan decoratie-ideeën te creëren.

Hoe meerdere foto's in één te combineren
Hoe meerdere foto's in één te combineren

Het is nodig

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open twee of drie foto's naar keuze die je wilt combineren tot een collage. Bepaal welke van de foto's de belangrijkste achtergrond voor het werk wordt, waarop alle andere objecten zich al zullen bevinden. Dupliceer de laag van deze foto.

Stap 2

Gebruik nu het gereedschap Verplaatsen en sleep een andere foto naar de hoofdachtergrond. Plaats de laag met deze foto onder de achtergrondlaag zodat deze tussen de originele achtergrondlaag en zijn duplicaat staat.

Stap 3

Bepaal waar het onderwerp van de foto op de achtergrond moet komen. Kies, afhankelijk van de achtergrondafbeelding, het gereedschap Lasso of een masker dat aan de laag is toegevoegd. Knip of wis van de achtergrondlaag die gebieden waar het object op een andere foto zou moeten verschijnen.

Stap 4

Om de foto in grootte, perspectief en verhoudingen aan te passen aan de objecten in de achtergrondfoto, klik je op "Vrije transformatie" en bewerk je de vorm en grootte van je foto door "Shift" ingedrukt te houden.

Pas vervolgens het kleurengamma en de helderheid van de foto aan het achtergrondkleurengamma aan met Niveaus en Tint \ Verzadiging. U kunt ook "Kleurbalans" en "Curves" openen om het uiterlijk van de afbeelding te debuggen.

Stap 5

Doe hetzelfde voor alle foto's die u op de achtergrondlaag wilt plaatsen. Plaats ze op hun plaats en als alle objecten netjes zijn uitgesneden en op de achtergrond zijn geplaatst, vergeet dan niet om het algehele uiterlijk van de collage te corrigeren - verschillende objecten erop mogen niet verschillen in helderheid en verzadiging van kleuren.

Stap 6

Pas verschillende instellingen voor het overvloeien van lagen toe op de collage en kies degene die je het leukst vindt (bijvoorbeeld Zacht licht). Werk af en voeg de lagen samen (zichtbaar samenvoegen). De afbeelding kan vervolgens worden opgeslagen en gebruikt.

Populair per onderwerp