Het Thema Wijzigen In Windows 8

Inhoudsopgave:

Het Thema Wijzigen In Windows 8
Het Thema Wijzigen In Windows 8

Video: Het Thema Wijzigen In Windows 8

Video: Het Thema Wijzigen In Windows 8
Video: Удаляю к чёрту Windows 10, устанавливаю Windows 8.1 2024, Mei
Anonim

Het standaard Windows 8-thema is behoorlijk aantrekkelijk, maar het kan ook saai worden. Helaas is het wijzigen van het thema op dit besturingssysteem niet zo eenvoudig als vroeger, maar het is mogelijk.

Het thema wijzigen in Windows 8
Het thema wijzigen in Windows 8

Uiterlijk in Windows 8

Natuurlijk kunt u het thema in Windows 8 wijzigen, bijvoorbeeld door eenvoudig de kleur van de vensters te wijzigen, enz. Dit is vrij eenvoudig en eenvoudig te doen. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u in het contextmenu dat verschijnt "Personalisatie". Er verschijnt een speciaal venster waarin de gebruiker een bureaubladafbeelding kan selecteren, de kleur van de vensters, verzadiging of hun helderheid kan wijzigen. Helaas eindigen hier de uiterlijk-instellingen in het Windows 8-besturingssysteem.

Wijzig uw bureaublad en startschermthema

Als de gebruiker het thema in het besturingssysteem wil wijzigen, moet het eerst worden gepatcht met een klein hulpprogramma genaamd UltraUXThemePatcher. Het is gemakkelijk te vinden op internet en te downloaden. De installatieprocedure is vrij eenvoudig en duidelijk, de gebruiker moet de instructies volgen die op het scherm verschijnen en wachten tot de installatie is voltooid.

Daarna kunt u op internet alle gewenste thema's voor het Windows 8-besturingssysteem vinden en downloaden. Het is vermeldenswaard dat de onderwerpen ook naar een specifiek adres moeten worden verplaatst, zodat het systeem ze kan vinden en ze later in een speciaal menu verschijnen. Alle thema's die worden gedownload en vervolgens worden geïnstalleerd, moeten worden verplaatst naar de map C:\Windows\Resources\Themes\. Als gevolg hiervan zou deze map bestanden met de extensie.theme moeten bevatten.

Als alles klaar is, kunt u weer terugkeren naar het Windows-bureaublad. Vervolgens moet u opnieuw naar het menu "Personalisatie" gaan. Dit venster zou na de patch moeten transformeren. Hier verschijnt een lijst met alle gedownloade en verplaatste thema's, instellingen voor geluidseffecten, instellingen voor schermbeveiliging en vensterkleuren. In het venster waarin de gebruiker wordt gevraagd een thema voor het ontwerp te kiezen, kunt u een van de meest aantrekkelijke selecteren en deze met een klik installeren.

Bovendien kan de gebruiker niet alleen het Windows-bureaubladthema zelf wijzigen, maar ook het startscherm. Ga hiervoor naar het menu "Start" en selecteer de optie "Personalisatie" in de rechterbovenhoek. Zodra u klikt, verschijnt er een kleine lijst met afbeeldingen die u kunt instellen als achtergrond voor uw startscherm. Daarnaast kan de gebruiker desgewenst zelfstandig de achtergrondkleur wijzigen in een speciale kolom. U kunt de achtergrond op het startscherm ook vanaf het bureaublad instellen met de knop "Afbeelding", die zich rechts en onder alle afbeeldingen bevindt.

Aanbevolen: