Een Selectie Knippen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Selectie Knippen In Photoshop
Een Selectie Knippen In Photoshop

Video: Een Selectie Knippen In Photoshop

Video: Een Selectie Knippen In Photoshop
Video: NIEUWE selectietool van Photoshop testen - Achtergrond verwijderen met 1 klik?! 2024, Mei
Anonim

Bij het verwerken van een afbeelding in Adobe Photoshop moet de gebruiker mogelijk een gedeelte knippen om op een andere laag of op een nieuw canvas te plakken. Dit kan op verschillende manieren.

Een selectie knippen in Photoshop
Een selectie knippen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding in Photoshop. Gebruik de tools uit het Select-blok ("Selectie") om het gewenste fragment of de afbeelding als geheel te selecteren. Om de selectie te knippen, selecteert u in het menu Bewerken de opdracht Knippen door erop te klikken met de linkermuisknop. De afbeelding (of een deel ervan) wordt op het klembord geplaatst.

Stap 2

Maak een nieuw canvas, geef het de gewenste afmetingen, selecteer de opdracht Bewerken Plakken ("Plakken"). Het fragment dat op het klembord stond, wordt overgebracht naar het canvas. U kunt ook sneltoetsen gebruiken. Om een selectie te knippen, drukt u op de toetsen Ctrl en X; om deze te plakken, Ctrl en V.

Stap 3

Als u een fragment moet knippen en op een nieuwe laag in dezelfde afbeelding moet plakken, kunt u ofwel de commando's gebruiken die in de vorige stappen zijn aangegeven, of ze vervangen door één commando Laag via knippen ("Knip naar een nieuwe laag"). Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer deze opdracht in het contextmenu. Er wordt automatisch een nieuwe laag gemaakt en de selectie wordt ernaartoe verplaatst.

Stap 4

U kunt ook vanaf schijf installeren of op internet een plug-in vinden waarmee u complexe afbeeldingen met kleine details (bijvoorbeeld dierenbont of haar) uit de achtergrond kunt knippen. Het installatieproces is geautomatiseerd. In de meeste gevallen wordt bij het gebruik van dergelijke plug-ins in Photoshop een apart venster geopend met een eigen interface. Om de tool te gebruiken, klikt u op het item met de naam in het menu Filter.

Stap 5

In het geval dat u een bepaald fragment moet uitknippen en alleen op het canvas wilt laten, selecteert u het gewenste deel van de afbeelding, selecteert u in het menu Afbeelding ("Afbeelding") de opdracht Bijsnijden ("Bijsnijden"). Het deel van de afbeelding dat buiten de selectie viel, wordt verwijderd. De grootte van het canvas wordt aangepast aan de grootte van de resulterende afbeelding.

Aanbevolen: