Haar Scheiden In Photoshop

Inhoudsopgave:

Haar Scheiden In Photoshop
Haar Scheiden In Photoshop

Video: Haar Scheiden In Photoshop

Video: Haar Scheiden In Photoshop
Video: Haar uitknippen u0026 vrijstaand maken met Photoshop 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende manieren om objecten met complexe contouren van de achtergrond te scheiden, zoals foto's van modellen met weelderige kapsels. Een van de manieren om dit probleem op te lossen, is door het filter Extract van de grafische editor van Photoshop te gebruiken.

Haar scheiden in Photoshop
Haar scheiden in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Laad de snapshot in Photoshop met behulp van de optie Openen in het menu Bestand, of door een afbeelding te selecteren uit de lijst die wordt geopend met de optie Recent openen als u onlangs met dit bestand hebt gewerkt. Gebruik de optie Laag via kopiëren van de groep Nieuw van het menu Laag en voeg een kopie van de achtergrondlaag toe aan het document, waarmee u gaat werken. Nadat u het filter hebt toegepast, wordt de achtergrond op de actieve laag volledig verwijderd, maar door de laag met de originele afbeelding in het document te behouden, kunt u het Extract-resultaat corrigeren.

Stap 2

Open het filtervenster met de optie Extraheren van het menu Filter. Schakel de Zoom-tool in en zoom in door op het gebied van de foto te klikken waarmee u gaat werken. Gebruik het gereedschap Randmarkering om de rand van de afbeelding te selecteren die u van de achtergrond wilt scheiden.

Stap 3

Pas de penseelgrootte van het gereedschap aan de rechterkant van het filtervenster aan zodat de lijn die Edge Highlighter op de afbeelding achterlaat, de achtergrond gedeeltelijk bedekt. Dunne voorwerpen, zoals een paar verdwaalde haren, moeten volledig bedekt zijn met de lijn die door het selectiegereedschap is achtergelaten.

Stap 4

Standaard tekent Edge Highlighter een groene lijn. Als het onderwerp is gefotografeerd tegen een achtergrond met een vergelijkbare kleur, selecteert u een andere tint voor het instrument. Dit kan worden gedaan in het deelvenster Gereedschapsopties, dat zich aan de rechterkant van het filtervenster bevindt.

Stap 5

U kunt de optie Slimme markering toepassen door het bijbehorende selectievakje aan te vinken. De lijn die door het gereedschap wordt achtergelaten, blijft bij de grens tussen gebieden met verschillende kleuren, maar aangezien er geen extra instellingen zijn voor de optie Slimme markering, is het resultaat van de toepassing mogelijk niet helemaal correct.

Stap 6

Schakel het vulgereedschap in en klik op het geselecteerde gebied. Bekijk het resultaat van het werk door op de knop Voorbeeld te klikken. Als u merkt dat een deel van de achtergrond in de afbeelding behouden is, gaat u terug naar bewerken door het item Origineel te selecteren in de lijst Weergeven van het voorbeeldvenster. Om de selectielijn en het masker te zien, vinkt u de selectievakjes Show Highlight en Show Fill aan.

Stap 7

Schakel de Erazer Tool in en wis de extra selectielijnen. Als u een extra groot Edge Highlighter-penseel gebruikt, kan een deel van het voorgrondobject samen met de achtergrond verdwijnen. Om dit te wijzigen, verkleint u de grootte van het penseel.

Stap 8

Gebruik de knop OK om het filter toe te passen.

Aanbevolen: