Hoe U Uw CPU-temperatuur Kunt Verlagen?

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw CPU-temperatuur Kunt Verlagen?
Hoe U Uw CPU-temperatuur Kunt Verlagen?

Video: Hoe U Uw CPU-temperatuur Kunt Verlagen?

Video: How to Check your CPU Temperature in Windows 10 2022, December
Anonim

Om schade aan de CPU als gevolg van oververhitting te voorkomen, is het noodzakelijk om de toestand ervan constant te controleren. Uiteraard dient u tijdig te reageren als de temperatuur de toegestane limieten overschrijdt.

Hoe u uw CPU-temperatuur kunt verlagen?
Hoe u uw CPU-temperatuur kunt verlagen?

Het is nodig

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - koelpasta;
  • - Snelheidsfan.

instructies:

Stap 1

Installeer eerst het SpeedFan-programma. Het is nodig om de status van de centrale processor te analyseren en de parameters van de ventilatoren te wijzigen. Voer de geïnstalleerde applicatie uit. Controleer de aflezingen van de temperatuursensoren. Als de temperatuur van de centrale processor de toegestane norm overschrijdt (60 graden in passieve modus), verhoog dan de rotatiesnelheid van de koeler die op de CPU is aangesloten.

Stap 2

Zorg ervoor dat de temperatuur binnen het acceptabele bereik ligt. Als dit niet gebeurt, zet dan de computer uit en demonteer de systeemeenheid. Trek de stekker eruit. Zoek de koeler die op het CPU-koellichaam is geïnstalleerd en koppel deze los van het moederbord. Verwijder nu dit apparaat samen met het koellichaam.

Stap 3

Smeer de bovenkant van de CPU in met een beetje koelpasta. Wees uiterst voorzichtig. Breng nooit pasta aan op de aderen van de processor. Gebruik een doek om de zijkant van het koellichaam naast de processor af te vegen. Zorg ervoor dat er geen vezels meer op zitten. Installeer de radiator en zet hem vast.

Stap 4

Veeg de ventilatorbladen af ​​met een wattenschijfje gedrenkt in alcoholoplossing. Bereik volledige afwezigheid van stof en onnodige elementen op de bladen. Sluit de voedingskabel van de koeler aan op het moederbord. Wacht 20 minuten zodat de koelpasta zich op het oppervlak van de CPU kan verspreiden.

Stap 5

Zet uw computer aan en voer SpeedFan uit. Controleer de aflezingen van de temperatuursensoren. Als de temperatuur nog steeds te hoog is, controleer dan visueel de werking van de ventilator. In het geval dat de bladen langzaam draaien, vervangt u dit apparaat door een krachtiger analoog. Probeer een extra koeler aan de achterkant van de systeemeenheid te installeren. Dit zal de temperatuur van de lucht in de behuizing verlagen.

Populair per onderwerp