Een Volledig Nieuw Archief Maken

Inhoudsopgave:

Een Volledig Nieuw Archief Maken
Een Volledig Nieuw Archief Maken

Video: Een Volledig Nieuw Archief Maken

Video: Een Volledig Nieuw Archief Maken
Video: Een opgeruimd archief, hoe doe je dat? 2024, Mei
Anonim

Door programma's, mappen en bestanden te comprimeren, kunnen ze kleiner worden zonder gegevens te verliezen, zodat gecomprimeerde bestanden en mappen minder ruimte innemen op lokale en verwisselbare schijven. Dit wordt gedaan met behulp van een archiveringsprogramma. Om een geheel nieuw archief aan te maken, hebt u een geschikte toepassing nodig.

Een volledig nieuw archief maken
Een volledig nieuw archief maken

Noodzakelijk

Archiver

instructies:

Stap 1

Installeer de archiver op uw computer. Tegenwoordig worden WinRar- en 7-Zip-programma's beschouwd als een krachtig hulpmiddel voor het maken van archieven. Deze applicaties worden automatisch geïnstalleerd. Voer het.exe-bestand uit en volg de installatie-instructies om de toepassing op uw harde schijf te installeren.

Stap 2

Selecteer de bestanden die u wilt archiveren. Selecteer ze en klik met de rechtermuisknop op een pictogram in de groep geselecteerde bestanden. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Toevoegen aan archief" door erop te klikken met de linkermuisknop - er wordt een nieuw dialoogvenster geopend waarin u bepaalde parameters moet instellen.

Stap 3

Voer op het tabblad "Algemeen" de toekomstige naam in het lege veld "Archiefnaam" in, selecteer het archiefformaat - ZIP of RAR. Sommige besturingssystemen hebben moeite met het lezen van het.rar-formaat, dus als je een archief naar een andere gebruiker gaat sturen en niet zeker weet of ze het kunnen openen, kies dan het.zip-formaat. Gebruik in het veld "Compressiemethode" de vervolgkeuzelijst om de vereiste waarde in te stellen.

Stap 4

De instellingen zijn voldoende om een regelmatig archief van deze gegevens te maken. Klik op de knop OK en wacht tot de geselecteerde bestanden in het archief zijn ingepakt. Als u aanvullende instellingen wilt instellen, navigeert u door de bijbehorende tabbladen en wijzigt u de waarden in de velden die u nodig hebt.

Stap 5

Om een bestand toe te voegen aan een reeds gemaakt archief, verplaatst u de cursor naar het bestand dat u wilt toevoegen. Houd de linkermuisknop ingedrukt en verplaats deze naar het archiefpictogram. Wanneer het +-symbool verschijnt, laat u de muisknop los. Het bestand wordt toegevoegd aan het archief. Een andere manier: open het nieuw gemaakte archief en plaats op dezelfde manier het vereiste bestand erin, bevestigend op het systeemverzoek.

Stap 6

Om een onnodig bestand uit het archief te verwijderen, opent u het archief, selecteert u het te verwijderen bestand en drukt u op de Delete-toets. Bevestig uw keuze. Hetzelfde kan worden gedaan door met de rechtermuisknop op de bestandsnaam te klikken en de opdracht "Bestanden verwijderen" in het vervolgkeuzemenu te selecteren. Bevestig de actie, sluit het archief.

Aanbevolen: