Waarom Ging De Computer Niet Meer Aan?

Inhoudsopgave:

Waarom Ging De Computer Niet Meer Aan?
Waarom Ging De Computer Niet Meer Aan?

Video: Waarom Ging De Computer Niet Meer Aan?

Video: Waarom Ging De Computer Niet Meer Aan?
Video: Hoe Repareer Ik Snel En Eenvoudig Een Laptop Die Niet Wil Starten 2024, April
Anonim

Problemen met het inschakelen van uw computer kunnen verschillende oorzaken hebben die verband houden met hardware- of softwareproblemen. Afhankelijk hiervan moet een geschikte methode voor het oplossen van problemen worden gekozen.

Waarom ging de computer niet meer aan?
Waarom ging de computer niet meer aan?

Hardwareproblemen

Als wanneer u op de aan / uit-knop op de systeemeenheid drukt, de indicatoren niet gaan branden en er geen geluidssignalen zijn, zijn de problemen hoogstwaarschijnlijk in de apparatuur zelf ontstaan. Zorg ervoor dat alle benodigde apparaten, inclusief het netsnoer, zijn aangesloten op de connectoren aan de achterkant van de systeemeenheid. Als alles in orde is, maar de computer gaat nog steeds niet aan, verwijder dan de zijwand van het apparaat en controleer de bevestiging van de interne kabels, zorg ervoor dat de componenten niet verstopt zijn met stof, de ventilatoren op de processor en videokaart vrij draaien.

Als u moeite heeft om de oorzaak van het uitvallen van uw computer te achterhalen, probeer dan niet zelf iets op te lossen. Stuur de computer voor diagnose naar een servicecentrum.

In het geval dat de indicatoren oplichten, maar u het beeld niet op de monitor ziet, kan dit te wijten zijn aan een probleem met de laatste. De monitor is mogelijk doorgebrand of verkeerd geconfigureerd. Bekijk de meegeleverde handleiding of overweeg om uw kapotte apparaat onder garantie te vervangen.

Systemische problemen

Als er inscripties op het scherm verschijnen, maar er is geen verdere download, bestudeer dan zorgvuldig alle berichten. Er is mogelijk een fout in het moederbordprogramma - BIOS. In dit geval kan het helpen om de BIOS-instellingen terug te zetten naar de oorspronkelijke instellingen, die te vinden zijn in de handleiding van de computer of het moederbord. Probeer ook meerdere keren achter elkaar op de Del- of F1-toets te drukken.

In sommige gevallen moet u de harde schijf van uw computer instellen als het initiële opstartapparaat in de BIOS-instellingen. Als het niet mogelijk is om de reden voor het niet opstarten van de computer te achterhalen, update dan de BIOS-firmware bij een servicecentrum of vervang het moederbord.

Als de computer normaal begint op te starten, maar het besturingssysteem stopt met laden, is de configuratie mogelijk mislukt vanwege onjuiste instellingen of blootstelling aan virussen. Probeer meerdere keren op F8 te drukken voordat u het opstarten start en probeer het systeem vervolgens in de veilige modus te starten.

Start op vanaf de installatieschijf van uw besturingssysteem. Selecteer in het gepresenteerde menu de functie van herstel of installatie van het systeem, afhankelijk van de aard van de storingen.

Voer een systeemherstel uit door op te starten in de veilige modus. Stel het terugdraaipunt in op de datum van de laatste normale toestand van het systeem. Controleer ook uw harde schijf op virussen.

Aanbevolen: