Hoe De Temperatuur In BIOS Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur In BIOS Aan Te Passen
Hoe De Temperatuur In BIOS Aan Te Passen

Video: Hoe De Temperatuur In BIOS Aan Te Passen

Video: PC BIOS Settings 2022, December
Anonim

Veel mensen gebruiken speciale programma's om de parameters van de computer te configureren. Niet iedereen weet dat de meeste basisinstellingen via het BIOS-menu kunnen worden gedaan.

Hoe de temperatuur in BIOS aan te passen
Hoe de temperatuur in BIOS aan te passen

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en houd de Delete-toets (F2, F8) ingedrukt. Na een tijdje wordt het BIOS-menu van het moederbord geopend. Om de temperatuur van de meeste apparaten te wijzigen, kunt u de parameters van de ventilatoren wijzigen. Druk op de toetscombinatie F1 en Ctrl, ga naar het menu Geavanceerde instellingen of Geavanceerde configuraties.

Stap 2

Zoek het item dat verantwoordelijk is voor de koelparameters van het systeem. Activeer eerst de parameter Always On tegenover het item Fan Mode. Deze functie voorkomt dat de ventilatoren worden uitgeschakeld. Zoek het item Fan Speed ​​​​en stel de vereiste waarden in voor elke koeler. Houd er rekening mee dat uw versie van het moederbord deze functie mogelijk niet heeft.

Stap 3

Druk op de F10-toets en bevestig de herstart van de computer terwijl u de parameters voor de werking van de koeler opslaat. Als na het uitvoeren van de procedures de temperatuur van bepaalde apparaten nog steeds hoger is dan normaal, probeer dan hun prestaties te verminderen. Meestal betreft dit de centrale processor. Deze bewerking zal leiden tot een afname van de snelheid van de pc, dus deze methode wordt alleen in extreme gevallen gebruikt.

Stap 4

Installeer het programma Speed ​​Fan en probeer het te gebruiken om de parameters van de ventilatoren te wijzigen. Activeer het item "Automatische aanpassing". Hierdoor kan het hulpprogramma automatisch de rotatiesnelheid van de bladen van de benodigde koelers verhogen om de mate van koeling van de apparaten te vergroten.

Stap 5

Als geen van de bovenstaande methoden effectief is gebleken, vervang dan de benodigde ventilator. Kies een apparaat met meer vermogen. Vergeet niet dat de grootte van de koeler er ook toe doet. Het is beter om apparaten te kiezen waarmee u ze programmatisch kunt configureren. Sluit de geselecteerde ventilator aan op het gewenste apparaat, zet de computer aan en open het BIOS-menu. Pas de parameters van de nieuwe koeler aan.

Populair per onderwerp