Een Nieuw Document Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Nieuw Document Maken In Photoshop
Een Nieuw Document Maken In Photoshop

Video: Een Nieuw Document Maken In Photoshop

Video: Een Nieuw Document Maken In Photoshop
Video: PHOTOSHOP nieuw document maken 2024, April
Anonim

Bij het gebruik van Photoshop is het vaak nodig om nieuwe documenten aan te maken. De kwaliteit van de gemaakte afbeelding en het gemak om ermee te werken, hangt grotendeels af van de juiste keuze van de initiële parameters.

Een nieuw document maken in Photoshop
Een nieuw document maken in Photoshop

Noodzakelijk

Computer, Photoshop

instructies:

Stap 1

Selecteer in het hoofdmenu van het programma de opdracht Bestand → Nieuw ("Bestand" → "Nieuw"). U kunt eenvoudig op de toetsen Ctrl + N op uw toetsenbord drukken. Photoshop opent onmiddellijk het dialoogvenster Nieuw met de voorgestelde standaardinstellingen voor een nieuw document.

Stap 2

Als u tevreden bent met alle automatisch voorgestelde parameters, klikt u op "OK". Maar hoogstwaarschijnlijk wilt u ze "voor uzelf" wijzigen. Ga terug naar de Prezent-lijst en klik op het vinkje om deze volledig te bekijken. Zoek het vooraf ingestelde internationale papierformaat en selecteer het.

Stap 3

Klik op het vinkje in de maatregel om de volledige lijst met vooraf ingestelde maten te bekijken. U ziet bekende formaatnamen: A3 (krantenbladformaat), A4 (standaard kantoorblad), A5 (148 mm x 210 mm), A6 (klein fotoformaat 10x15 cm). Stel dat je het leuk vindt om portretten te schieten en je gaat ze na het werken in Photoshop printen in het formaat 20x30 cm, kies dan A4 uit de lijst met vooraf ingestelde formaten. De breedte- en hoogteparameters (210 mm x 297 mm) en de beeldresolutie worden automatisch gewijzigd in 300 ppi (pixels per inch). Deze resolutie is een garantie voor portretafdrukken van hoge kwaliteit. De gebruikelijke kleurmodusparameters zijn RGB-kleur, 8 bit. U krijgt automatisch een witte achtergrondinhoud (achtergrond) te zien, maar als u een transparante achtergrond nodig heeft, kan wit eenvoudig worden vervangen door op het selectievakje te klikken en Transparant te kiezen.

Stap 4

Als u het standaard A4-formaat wilt wijzigen naar andere formaten, selecteert u "Aangepast" in de lijst Prezent en stelt u de gewenste breedte en hoogte van de afbeelding (Breedte en Hoogte) in millimeters of pixels in. Nadat u de benodigde parameters hebt geselecteerd, slaat u ze op door op de knop Presenteren opslaan te klikken. Klik in het venster Nieuw document aanwezig dat verschijnt op de knop "OK".

Stap 5

Het nieuw gemaakte vooraf ingestelde documentformaat zal nu altijd verschijnen wanneer u het maakt met de opdracht Bestand → Nieuw boven aan de vervolgkeuzelijst Prezent. Als u het wilt verwijderen, selecteert u het vooraf ingestelde formaat in de Prezent-lijst en klikt u op de knop Prezent verwijderen. Klik vervolgens in het dialoogvenster dat verschijnt op de knop Ja.

Aanbevolen: