Hoe De CPU-temperatuur Van Een Desktopcomputer Te Verlagen?

Inhoudsopgave:

Hoe De CPU-temperatuur Van Een Desktopcomputer Te Verlagen?
Hoe De CPU-temperatuur Van Een Desktopcomputer Te Verlagen?

Video: Hoe De CPU-temperatuur Van Een Desktopcomputer Te Verlagen?

Video: How To Check PC / CPU Temperature on Windows 10 2022, December
Anonim

De processor is het hart van de computer. Oververhitting van de processor kan de stabiliteit van de computer ernstig aantasten en in sommige gevallen zelfs schade toebrengen. Het is erg belangrijk om te weten hoe u oververhitting van de processor kunt voorkomen.

Hoe de CPU-temperatuur van een desktopcomputer te verlagen?
Hoe de CPU-temperatuur van een desktopcomputer te verlagen?

Stof in de behuizing

Als u uw computer lange tijd gebruikt zonder de behuizing te openen, zal zich daar onvermijdelijk stof ophopen. Stofdeeltjes kunnen neerslaan op het koellichaam van de processor, waardoor de normale luchtstroom wordt belemmerd. Een beperkte luchtstroom kan ertoe leiden dat de processor oververhit raakt. Om dit te voorkomen, moet u de computer uitschakelen, alle kabels loskoppelen en de zijbehuizing openen. Gebruik een penseel (het beste gereedschap) om stof voorzichtig van het koellichaam van de processor te verwijderen.

Defecte processorventilator

Een vrij veel voorkomende oorzaak van oververhitting van het hart van een computer. Om de koeler te controleren, zet u de computer aan met de zijklep open. Observeer hoe de processorventilator draait. Als het stopt, periodiek versnelt of vertraagt, dan is het mogelijk dat de processor oververhit raakt juist door een defecte koeler.

Lage ventilatorsnelheid

Moderne moederborden kunnen de snelheid van de koeler programmatisch verlagen. Om dit op te lossen, voert u het computer-BIOS in, zoekt u deze instelling op en stelt u een geschikte waarde voor u in.

Hoge temperatuur buiten

De computer kan zeer gevoelig zijn voor zijn omgeving. Probeer de systeemeenheid uit de buurt van het raam te plaatsen. Plaats het uit de buurt van verwarmingstoestellen.

Koelpasta

Thermisch vet is ontworpen om de CPU-warmte te verminderen. Te veel of te weinig ervan kan leiden tot oververhitting van de processor. Thermisch vet kan na verloop van tijd zijn eigenschappen verliezen. Hierdoor kan de processor oververhit raken. Als u denkt dat dit het probleem is, verwijdert u gewoon de zijklep van de systeemeenheid en het koellichaam van de processor; verwijder het resterende thermische vet van de processor en breng het opnieuw aan.

Populair per onderwerp