Hoe U De Ene Afbeelding In De Andere Kunt Invoegen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Ene Afbeelding In De Andere Kunt Invoegen
Hoe U De Ene Afbeelding In De Andere Kunt Invoegen

Video: Hoe U De Ene Afbeelding In De Andere Kunt Invoegen

Video: Afbeeldingen bewerken in Word 2022, November
Anonim

Bij het werken met afbeeldingen of foto's wordt de bewerking van het overlappen van de ene afbeelding op de andere vaker gebruikt dan alle andere. De handigste manier om dit te doen is met behulp van gespecialiseerde programma's - grafische editors. De procedure voor het combineren van afbeeldingen is niet moeilijk, maar afhankelijk van de gebruikte applicatie kan de volgorde van acties verschillen.

Hoe de ene afbeelding in de andere in te voegen
Hoe de ene afbeelding in de andere in te voegen

instructies:

Stap 1

Gebruik bijvoorbeeld de standaard grafische editor Paint, die deel uitmaakt van de Windows-softwaretools. Start de applicatie, druk op de toetsencombinatie Ctrl + O, zoek en open de afbeelding die als resultaat op de achtergrond zou moeten verschijnen.

Stap 2

Open de vervolgkeuzelijst met het opschrift "Plakken" in het menu Verf en selecteer de regel "Plakken uit" - de grafische editor zal het dialoogvenster voor het downloaden van bestanden opnieuw starten. Gebruik het om de tweede afbeelding te vinden en te openen - Paint plaatst deze bovenop de eerste. U kunt de positie en grootte van deze afbeelding aanpassen - doe dit door de ankerpunten op de omtrek van de ingevoegde afbeelding te verplaatsen. Deze handeling is alleen direct na het inbrengen mogelijk, later is het niet meer mogelijk om het frame met ankerpunten terug te sturen.

Stap 3

Sla de gecombineerde afbeelding op door op de sneltoets Ctrl + S te drukken.

Stap 4

Als u de mogelijkheid heeft om de grafische editor Adobe Photoshop te gebruiken, zal dit het scala aan opties voor het combineren van twee afbeeldingen aanzienlijk uitbreiden. Na het starten van deze applicatie opent u de achtergrondafbeelding op dezelfde manier die wordt gebruikt in de Paint-editor - het dialoogvenster voor het openen van bestanden en hier wordt opgeroepen door de sneltoets Ctrl + O.

Stap 5

Open de tweede afbeelding op dezelfde manier. Plaats deze dan op een aparte laag boven de achtergrondafbeelding. Als u beide afbeeldingen in afzonderlijke vensters hebt geopend, sleept u de lijn met de muis van het lagenpaneel naar een ander venster. Je kunt het anders doen - selecteer de hele afbeelding (Ctrl + A), kopieer de geselecteerde (Ctrl + C), ga naar een ander venster en plak de gekopieerde (Ctrl + V). De editor maakt in beide gevallen automatisch een nieuwe laag voor de ingevoegde afbeelding.

Stap 6

Pas de positie en grootte van de geplakte afbeelding aan - druk op de toetsencombinatie Ctrl + T en ga dan op dezelfde manier te werk als in de Paint-editor. Als u de ankerpunten verplaatst terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt, veranderen de afmetingen van de ingevoegde afbeelding proportioneel, zonder de verhouding tussen breedte en hoogte te vervormen.

Stap 7

Stel de opties in voor het mengen van de voorgrondafbeelding met de achtergrondafbeelding. U kunt de dekking aanpassen met de schuifregelaar die verschijnt wanneer u de vervolgkeuzelijst Dekking in het lagenpaneel opent. Links van dit besturingselement bevindt zich nog een lijst, waarin u een van de meer dan twee dozijn manieren kunt kiezen om afbeeldingen over elkaar heen te leggen.

Populair per onderwerp