Een Nieuw Document Maken In Adobe Illustrator

Een Nieuw Document Maken In Adobe Illustrator
Een Nieuw Document Maken In Adobe Illustrator

Video: Een Nieuw Document Maken In Adobe Illustrator

Video: Een Nieuw Document Maken In Adobe Illustrator
Video: How to convert Illustrator File To Microsoft Word File 2019 2023, Maart
Anonim

U kunt een nieuw document maken vanuit het opstartscherm, het menu Bestand> Nieuw of vanuit het menu Bestand> Device Central. Ga naar Help> Welkom om het opstartscherm te openen.

Een nieuw document maken in Adobe Illustrator
Een nieuw document maken in Adobe Illustrator

1. Voer een van de volgende handelingen uit:

 • Als Adobe Illustrator actief is, gaat u naar Bestand> Nieuw en kiest u het gewenste documentprofiel in het menu Profiel.
 • Als het welkomstscherm is geopend, selecteert u het vereiste documentprofiel in de lijst Nieuw maken.

2. Voer de naam van uw document in het veld Naam in.

3. Specificeer het aantal tekengebieden in uw document en de volgorde waarin ze op het scherm verschijnen:

 • Raster per rij - Rangschikt tekengebieden in een specifiek aantal rijen. Voer het aantal kolommen in het veld Kolommen in. Standaard is deze optie zo ingesteld dat het tekengebiedraster zo dicht mogelijk bij een vierkante vorm ligt.
 • Raster per kolom - Rangschikt tekengebieden in een specifiek aantal kolommen. Voer het aantal rijen in het veld Rijen in. Standaard is deze optie zo ingesteld dat het tekengebiedraster zo dicht mogelijk bij een vierkante vorm ligt.
 • Rangschikken op rij - Rangschikt tekengebieden horizontaal.
 • Rangschikken op kolom - Rangschikt tekengebieden verticaal.
 • Wijzigen in lay-out van rechts naar links - wijzigt de volgorde van de tekengebieden van rechts naar links.

4. Geef de afstand tussen de tekengebieden op in het vak Afstand. Deze parameter wordt zowel horizontaal als verticaal toegepast.

5. Geef het formaat, de eenheden en de richting van de tekengebieden op in de daarvoor bestemde vakken voor Grootte, Breedte, Hoogte, Eenheden en Oriëntatie.

6. Specificeer de verschuivingen vanaf elke zijde van de tekengebieden in de veldgroep Afloop. Om voor elke zijde verschillende waarden op te geven, klikt u op het kettingschakelpictogram aan de rechterkant.

7. Vouw het menu Geavanceerd uit om de volgende parameters te configureren:

 • Kleurmodus - definieert de kleurmodus van het document.
 • Rastereffecten - Bepaalt de resolutie van rastereffecten in het document. Het is vooral belangrijk om deze parameter in te stellen op Hoog (300 ppi) als u van plan bent de afbeelding te verzenden om af te drukken op een printer met hoge resolutie. Het documentprofiel afdrukken stelt deze waarde standaard in.
 • Transparantieraster - Bepaalt de transparantierasteropties in documenten met behulp van het video- en filmprofiel.
 • Voorbeeldmodus - stelt de manier in waarop het document wordt bekeken (u kunt dit op elk moment wijzigen in het menu Beeld):
 1. Standaard - geeft het project weer als vectorobjecten in full colour-modus, door de kijkschaal te wijzigen, blijft de vloeiendheid van de lijnen behouden.
 2. Pixel - geeft het project weer met toegepaste rastering. Deze modus rastert de inhoud niet, maar simuleert de situatie als de objecten werden gerasterd.
 3. Overdruk - Vertegenwoordigt een "inktlook" die vermenging, transparantie en overdruk van kleuren bij het afdrukken simuleert.

Populair per onderwerp