Een Streepjescode Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Streepjescode Afdrukken
Een Streepjescode Afdrukken

Video: Een Streepjescode Afdrukken

Video: Hoe werkt een streepjescode? | Vragen van Kinderen 2022, December
Anonim

Vaak is het nodig om zelfstandig bijvoorbeeld een prijskaartje te maken dat naast tekst ook een streepjescode bevat. Hiervoor is geen extra hardware nodig. Een gewone computer en een printer zijn voldoende.

Een streepjescode afdrukken
Een streepjescode afdrukken

instructies:

Stap 1

Ga naar de volgende link

Stap 2

Selecteer het type streepjescode in de vervolgkeuzelijst. Als u niet weet welk type het moet zijn, laat u dan leiden door de volgende overwegingen. Als u wilt dat het door de overgrote meerderheid van de lezers wordt herkend, kiest u de EAN-8- of EAN-13-standaard. Gebruik de QR-codestandaard om een ​​tweedimensionale code te genereren die beschikbaar is voor de meeste beoogde lezers, evenals voor de programma's voor mobiele telefoons.

Stap 3

Vul, afhankelijk van de mogelijkheden van de door u gekozen code, ofwel een vaste combinatie van letters of cijfers in, ofwel een willekeurige tekst. Alleen het Latijnse alfabet kan erin worden gebruikt. Als je een QR-code met Cyrillische tekst nodig hebt, gebruik dan een andere online service: http://www.qrcoder.ru/. Plaats niet te lange tekst in de 2D-code, anders wordt het groot, maar met kleine details. Het is onhandig om het te lezen

Stap 4

Als je een telefoon hebt met een camera en een programma voor het decoderen van streepjescodes, en je monitor is een LCD-scherm, controleer dan met je telefoon of de code in dit stadium correct is gegenereerd. Als u een barcodescanner tot uw beschikking heeft, kunt u deze pas na het printen lezen.

Stap 5

Sla het grafische bestand op met de voltooide streepjescode. Als u de eerste van de services gebruikt, selecteert u een van de koppelingen die overeenkomen met het gewenste bestandsformaat.

Stap 6

Voeg een grafisch bestand in een document in met behulp van de mogelijkheden van een tekst- of grafische editor die dit document bewerkt. Pas het formaat dienovereenkomstig aan indien nodig. Doe dit zo dat er geen onscherpte in het beeld verschijnt.

Stap 7

Print het document samen met de code. Controleer met een reader en telefoon hoe duidelijk de barcode op beide manieren leesbaar is van de afdruk.

Populair per onderwerp