Hoe Het Schermtoetsenbord Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Schermtoetsenbord Te Openen
Hoe Het Schermtoetsenbord Te Openen

Video: Hoe Het Schermtoetsenbord Te Openen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: schermtoetsenbord openen 2023, Februari
Anonim

Het schermtoetsenbord is een ingebouwd Windows-onderdeel waarmee toetsaanslagen op het toetsenbord kunnen worden gesimuleerd. Het kan worden bediend met een muis, stylus, joystick of met behulp van een of meer knoppen op het toetsenbord. In principe is deze applicatie opgenomen in de basis OS-programma's voor mensen met een handicap, maar bij het oplossen van sommige problemen kan het nuttig zijn voor bijna elke gebruiker.

Hoe het schermtoetsenbord te openen
Hoe het schermtoetsenbord te openen

instructies:

Stap 1

Klik op de "Start"-knop of druk op een van de twee win-knoppen op het toetsenbord - hierdoor wordt het hoofdmenu van het Windows-besturingssysteem geopend. Beweeg de muiscursor over het gedeelte "Alle programma's" in dit menu en selecteer in het submenu dat verschijnt de regel "Standaard". In het volgende gedeelte van het menu dat verschijnt, beweegt u de cursor over de map "Toegankelijkheid", wat zal leiden tot het verschijnen van het vierde, dit keer het laatste gedeelte van het hoofdmenu. Klik daarin op het item "Schermtoetsenbord" en de toepassing die u nodig hebt, wordt gestart en daarnaast verschijnt er een bericht op het scherm waarin staat dat Microsoft mogelijk meer functionele programma's biedt voor mensen met een handicap. Na het lezen van deze ongetwijfeld nuttige informatie, vinkt u het vakje "Dit bericht niet meer weergeven" aan als één lezing voldoende voor u is, en klikt u op de knop "OK".

Stap 2

Gebruik het standaarddialoogvenster voor het starten van programma's als u niet in meerdere stappen door het hoofdmenu van Windows wilt gaan om het schermtoetsenbord te openen. Om dit te doen, drukt u eerst tegelijkertijd op de win- en r-toetsen - deze combinatie dupliceert de opdracht "Uitvoeren" in het menu op de knop "Start" en opent het dialoogvenster voor het starten van het programma op het scherm. Typ in het dialoogvenster dat wordt geopend de opdracht van drie letters - osk. Dit is een afkorting voor de volledige Engelse naam van het schermtoetsenbord - OnScreen Keyboard. Druk vervolgens op de enter-toets of klik op de knop "OK" en het systeem start de gewenste applicatie.

Stap 3

Dubbelklik op het uitvoerbare bestand van dit programma in Windows Verkenner als om de een of andere reden beide bovenstaande methoden niet werken. U kunt de bestandsbeheerder starten door tegelijkertijd op de win- en e-toetsen te drukken (dit is een Engelse letter), of door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer". Zoek naar het vereiste bestand met de naam osk.exe in een map met de naam system32, die is gesubfold in de map WINDOWS op het systeemstation van uw besturingssysteem.

Populair per onderwerp