Hoe De Geheugenfrequentie Te Verlagen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Geheugenfrequentie Te Verlagen?
Hoe De Geheugenfrequentie Te Verlagen?

Video: Hoe De Geheugenfrequentie Te Verlagen?

Video: Geheugen Terugroepen - Onthouden Mensen, Plaatsen, Evenementen - Theta Binauraal Beats - Meditatie 2022, December
Anonim

Het verlagen van de frequentie van het RAM-geheugen is in vrij zeldzame gevallen vereist, bijvoorbeeld als u de processor overklokt. Ook kan het nodig zijn om de geheugenfrequentie te verlagen als u uw computer een bepaalde periode niet gaat belasten en deze bijvoorbeeld alleen gaat gebruiken om internetpagina's te bezoeken. Dan zal het verlagen van de frequentie van de processor en het geheugen de temperatuur van de componenten en het geluidsniveau van de ventilatoren aanzienlijk verlagen.

Hoe de geheugenfrequentie te verlagen?
Hoe de geheugenfrequentie te verlagen?

Het is nodig

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Heel vaak kunt u de frequentie van het RAM alleen verlagen met behulp van het BIOS. De onderstaande methode is hoogstwaarschijnlijk niet geschikt voor sommige laptopmodellen. Het is mogelijk ook niet geschikt voor eigenaren van computers met een verouderd BIOS. Veel hangt af van je moederbordmodel. Op sommige ervan is de handmatige aanpassing van de RAM-frequentie eenvoudig vergrendeld.

Stap 2

Zet uw computer aan. Druk direct na het indrukken van de aan/uit-knop op de Del-knop op het toetsenbord. In plaats van het gebruikelijke laden van het besturingssysteem, wordt u naar het BIOS-menu geleid. U moet in dit menu de pijlen op het toetsenbord gebruiken, aangezien muisbesturing niet beschikbaar is.

Stap 3

Selecteer in het hoofdmenu van het BIOS het tabblad Geavanceerd en vervolgens in het menu dat verschijnt - CPU-configuratie. Klik vervolgens op de parameter met de naam Memory Controller. Ga daarna naar Geheugenconfiguratie. Vervolgens moet u de optie Geheugenfrequentie selecteren. Selecteer Handmatig in de lijst met mogelijke opties voor deze parameter.

Stap 4

Er is nu nog een Frequentie-optie beschikbaar in het huidige venster. Kies het. Er verschijnt een lijst met beschikbare frequenties. Selecteer een beschikbare frequentie lager dan de huidige waarop het geheugen zal werken. Ga nu naar het hoofdmenu. Sluit het BIOS af. Wanneer u op Afsluiten klikt, verschijnt er een venster waarin u wordt gevraagd de instellingen op te slaan. Selecteer de optie Opslaan. De computer zal opnieuw opstarten en het geheugen zal met een lagere frequentie werken.

Stap 5

Als er problemen optreden na het verlagen van de geheugenfrequentie, wordt aanbevolen om de standaardfrequenties te herstellen. Stel hiervoor de waarde Auto in op de regel Memory Frequeng. Na een herstart worden de instellingen hersteld. Als het systeem niet op de door u gespecificeerde frequentie kan werken, zal het vaak ook de standaard geheugeninstellingen herstellen.

Populair per onderwerp