Een Programma Uitvoeren In Een Venster

Inhoudsopgave:

Een Programma Uitvoeren In Een Venster
Een Programma Uitvoeren In Een Venster

Video: Een Programma Uitvoeren In Een Venster

Video: Een Programma Uitvoeren In Een Venster
Video: Starten met Windows 10: Vensters, meerdere bureaubladen, schalen, flip en shake, taakweergave,... 2024, April
Anonim

De meeste programma's kunnen in twee modi werken: volledig scherm en venster. De verandering van modus wordt bepaald door de aard van de taken die worden uitgevoerd: het is beter om met afbeeldingen op volledig scherm te werken, terwijl de venstermodus voldoende is voor kantoortoepassingen.

Een programma uitvoeren in een venster
Een programma uitvoeren in een venster

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de venstermodus te wijzigen, is door op de toetsencombinatie Ctrl + Enter te drukken. Meestal wordt deze methode gebruikt in standaard venstertoepassingen, maar ook in videospelers (Kmplayer, Media Player Classic, enz.). Door nogmaals op deze toetsen te drukken, keert het programmavenster terug naar zijn oorspronkelijke positie.

Stap 2

Een andere, niet minder eenvoudige, manier is door op de speciale knoppen van de venstertitel te drukken. Kijk naar het venster van uw internetbrowser en u ziet drie kleine knoppen aan de rechterkant van de titel van het venster. De middelste knop is een besturingselement voor een open venster, klik erop om de status van het venster te wijzigen.

Stap 3

Omdat elk besturingssysteem uit de Windows-familie is zo gebouwd dat een bepaalde bewerking op verschillende manieren kan worden uitgevoerd, daarom zijn er verschillende meer opties om de venstermodus te regelen. Klik met de rechtermuisknop op de titel van het venster en selecteer Uitvouwen / Herstellen (afhankelijk van de taak).

Stap 4

Voor elke toepassing zijn er een aantal sneltoetsen en sneltoetsen om te navigeren zonder een computermuis te gebruiken. Om dit te doen, stelt u de focus in op het gewenste venster met behulp van de alt="Image" + Tab-toetsen. Druk op alt="Image" + "Space" en selecteer "Expand / Restore".

Stap 5

Alle bovenstaande methoden zijn niet altijd handig en werken correct. Als u bijvoorbeeld de venstermodus voor slechts één programma wilt instellen, is het raadzaam deze optie toe te wijzen in de programma-instellingen. Voor de meeste programma's bevindt het item "Instellingen" zich standaard in een van de bovenste menu's. Vaak worden ze aangeroepen door de sneltoets Ctrl + P, deze regel werkt alleen voor hulpprogramma's die geen informatie afdrukken, omdat: voor tekst- en afbeeldingseditors geven deze toetsen het afdrukken van een document aan.

Aanbevolen: