Een Programma Uitvoeren Met Een Bat-bestand

Inhoudsopgave:

Een Programma Uitvoeren Met Een Bat-bestand
Een Programma Uitvoeren Met Een Bat-bestand

Video: Een Programma Uitvoeren Met Een Bat-bestand

Video: Een Programma Uitvoeren Met Een Bat-bestand
Video: How to create a Batch file that runs Programs 2024, April
Anonim

Het bat-bestand is een uitvoerbaar bestand in de Windows-besturingssysteemomgeving. Met zijn hulp kunt u de lancering van applicaties, documenten en programma's implementeren om tijd te besparen voor computergebruikers.

Een programma uitvoeren met een bat-bestand
Een programma uitvoeren met een bat-bestand

instructies:

Stap 1

Voer het programma "Kladblok" uit om een Bat-bestand te maken. Voer vervolgens de tekst van het bestand in. Het zal anders zijn, afhankelijk van wat u wilt dat het wordt uitgevoerd. Maak bijvoorbeeld een bat-bestand om verbinding met internet te maken als uw verbinding om een gebruikersnaam en wachtwoord vraagt.

Stap 2

Dit kan worden gedaan als de internettoegang zelf al is geconfigureerd en de snelkoppeling voor verbinding met internet bestaat. In het bestand moet u de volgende tekst invoeren: Radiaal "Voer de naam van de verbinding in" "Voer de login in" "Voer het wachtwoord in". Bijvoorbeeld radiale megafon-moskva sdk23SsdkP1 125523.

Stap 3

Sla het resulterende bestand op. Voer hiervoor de opdracht "Bestand" - "Opslaan als" in, voer een bestandsnaam in en voer vervolgens de extensie *.bat in. Nu kunt u een snelkoppeling voor het bestand toevoegen om op te starten, zodat de internetverbinding automatisch tot stand wordt gebracht wanneer het besturingssysteem wordt gestart.

Stap 4

Gebruik de startopdracht bij het maken van een Bat-bestand om applicaties te starten. Voer hiervoor de volgende tekst in het bestand in: start "Voer het volledige pad naar het programma / bestand in." Merk op dat lange map- en bestandsnamen moeten worden afgekort met het ~-symbool, bijvoorbeeld in plaats van C: / Program Files, voer C: / Progra ~ in, op voorwaarde dat er geen mappen meer op de schijf staan die met deze tekens beginnen.

Stap 5

Sla het bestand op dezelfde manier op als in stap 3. Als u het batchbestand opslaat om het programma uit te voeren in de programmamap, hoeft u niet het volledige pad naar de toepassing erin te schrijven, het volstaat om alleen het uitvoerbare bestand op te geven bestand, start bijvoorbeeld "Winword.exe". U kunt de snelkoppeling voor dit bestand overal op de computer plaatsen. U kunt ook batchbestanden gebruiken om bestanden te maken, bijvoorbeeld om een bestand met de naam Program.txt op schijf C te maken, gebruik de volgende opdracht: @echo Startbestand> C: /Program.txt.

Aanbevolen: