Een Microsd Tegen Schrijven Beveiligen

Inhoudsopgave:

Een Microsd Tegen Schrijven Beveiligen
Een Microsd Tegen Schrijven Beveiligen

Video: Een Microsd Tegen Schrijven Beveiligen

Video: Een Microsd Tegen Schrijven Beveiligen
Video: HOW TO REMOVE WRITE PROTECTION ON SD CARD. (2021) LEGIT!!! 2024, Mei
Anonim

MicroSD-kaarten zijn tegen schrijven beveiligd. De eigenaar kan, naar eigen goeddunken, opname op de kaart toestaan of weigeren. Bescherming van MicroSD-kaarten helpt om onbedoeld verlies van informatie op de kaart te voorkomen en voorkomt dat u ongewenste informatie schrijft.

Een microsd tegen schrijven beveiligen
Een microsd tegen schrijven beveiligen

Bescherming op de kaart inschakelen

Om de geheugenkaart tegen schrijven te beschermen, moet u een eenvoudige ingebouwde schakelaar gebruiken. De schakelaar bevindt zich aan de linkerkant van de kaartadapter en heeft het label Lock. De geheugenkaartadapter is een soort adapter waar de kaart zelf in wordt gestoken. De kaart wordt met een adapter in een computer en andere apparaten gestoken.

Of de kaart tegen schrijven is beveiligd of niet, hangt af van de stand van de schakelaar. Als de schakelaar bovenaan staat, is de kaart open voor opname. U kunt er informatie op schrijven. U kunt er ook bestanden uit verwijderen, wijzigen en hernoemen.

Om schrijfbeveiliging in te schakelen, moet u de vergrendelschakelaar in de onderste stand zetten. De pijl naast het opschrift geeft aan in welke richting de schakelaar moet worden bewogen om de beveiliging te activeren.

Hoe kom ik erachter of een geheugenkaart beveiligd is?

De tegen schrijven beveiligde kaart kan worden herkend door de computer en andere apparaten. U kunt de kaart openen met Verkenner en de inhoud bekijken. Bestanden kunnen echter niet naar een beveiligde microSD-kaart worden gekopieerd. U kunt ook geen bestanden van een beveiligde kaart verwijderen. Er zijn geen acties "Naam wijzigen" en "Verwijderen". Maar het is mogelijk om de gegevens van de kaart te kopiëren en ergens anders te plakken. De beveiligde kaart kan niet worden gebruikt om de computer te versnellen met Ready Boost.

Extra beschermingsmethode:

Naast de Lock-schakelaar op de adapter kan de geheugenkaart ook met een wachtwoord worden beveiligd. Hiervoor is een mobiele telefoon nodig. De procedure voor de bescherming is als volgt. Verwijder de kaart uit de adapter en plaats deze in de microSD-sleuf van de telefoon. Deze sleuf bevindt zich meestal aan de zijkant van de telefoon en is gemarkeerd met het woord "MicroSD" of een afbeelding van een geheugenkaart.

Zoek op de telefoon naar de naam van de geheugenkaart. Als de kaart niet door de gebruiker zelf wordt genoemd, wordt deze meestal door de telefoon herkend als GEEN NAAM of gewoon "Geheugenkaart". Selecteer het menu "Functies" en vervolgens - "Functies van de geheugenkaart". Specificeer de actie "Wachtwoord instellen". Maak een wachtwoord aan en voer het in, klik op OK. Voer het wachtwoord opnieuw in ter bevestiging.

Na deze stappen wordt de geheugenkaart vergrendeld en niet zichtbaar op de computer en andere apparaten. Een vergrendelde kaart kan alleen worden gebruikt op een telefoon waarvoor een wachtwoord is ingesteld.

Om de geheugenkaart te ontgrendelen, moet u de stappen herhalen, maar het item "Wachtwoord verwijderen" selecteren. U moet het wachtwoord onthouden om het te verwijderen, dus het is het beste om het eenvoudig te onthouden te houden.

Sommige telefoons hebben mogelijk geen wachtwoordbeveiliging voor de geheugenkaart.

Aanbevolen: