Een Programma Uitvoeren Als Een Service

Inhoudsopgave:

Een Programma Uitvoeren Als Een Service
Een Programma Uitvoeren Als Een Service

Video: Een Programma Uitvoeren Als Een Service

Video: Een Programma Uitvoeren Als Een Service
Video: Car service programma 2024, April
Anonim

Om als een service te werken, moet het programma het juiste formaat en een goed gevormd toegangspunt hebben. Met het hulpprogramma Any Service kunt u een oproep bij het opstarten van een toepassing zo omleiden dat het programma wordt gestart vanuit een service, zonder dat dit zelf zo is.

Een programma uitvoeren als een service
Een programma uitvoeren als een service

Noodzakelijk

Elke service

instructies:

Stap 1

Download het hulpprogramma Elke service. Het programma is gratis, neemt slechts 49 Kb in beslag en vereist geen installatie. De applicatie-interface is zeer eenvoudig en aangevuld met tooltips. Open de tool Elke service om de initiële instellingen voor de gemaakte service uit te voeren.

Stap 2

Voer het volledige pad naar het uitvoerbare bestand van de vereiste toepassing in het veld "Pad naar het uitvoerbare bestand" van het geopende programmavenster in.

Stap 3

Wijs een nieuwe naam toe aan de service die u aan het maken bent in het veld Servicenaam.

Stap 4

Voer gebruiksvriendelijke informatie in die de nieuwe service beschrijft in het veld Servicebeschrijving.

Stap 5

Pas het selectievakje toe op het vak Interactie met het bureaublad om het pictogram van de service die wordt gemaakt in het systeemvak weer te geven.

Stap 6

Pas het selectievakje toe op het vak "Service autostart" om de automatische servicefunctie in te schakelen.

Stap 7

Vink het vakje Direct uitvoeren na aanmaken aan om de bedrijfsparameters van de service te controleren zodra de bewerking is beëindigd.

Stap 8

Klik op de knop Nieuw om de opdracht uit te voeren.

Stap 9

Controleer de werking van de nieuw gemaakte service. Om dit te doen, klikt u op de knop "Services" in het toepassingsmenu dat het Group Snap-in-beleid opent.

Stap 10

Configureer de parameters van de nieuwe service naar analogie met andere systeemservices.

Stap 11

Klik op de knop "Verwijderen" in het hoofdvenster van het programma om de geselecteerde service te verwijderen.

Stap 12

Selecteer de onnodige service in de lijst in het dialoogvenster Services verwijderen dat wordt geopend en klik op de knop "Verwijderen".

Stap 13

Gebruik de hulpprogramma's Instsrv.exe en Sravny.exe, die verantwoordelijk zijn voor het installeren en verwijderen van systeemservices van het besturingssysteem en het uitvoeren als een service van elke Windows-toepassing, en die zijn opgenomen in de Resource Kit, voor een alternatieve methode om de toepassing te starten als een service (alleen voor gevorderde gebruikers met ervaring met het Windows-systeemregister).

Aanbevolen: