Het Serienummer Invoeren

Inhoudsopgave:

Het Serienummer Invoeren
Het Serienummer Invoeren

Video: Het Serienummer Invoeren

Video: Het Serienummer Invoeren
Video: Serienummer GPS registreren doe je zo! 2024, Mei
Anonim

Het serienummer wordt gebruikt bij het installeren van computerprogramma's en dient als bescherming tegen ongeoorloofde verspreiding. Op een andere manier wordt het "activeringscode" of "registratiesleutel" genoemd. Meestal is dit een reeks letters en cijfers. Het is onmogelijk om het installatieproces te voltooien zonder dit nummer.

Het serienummer kan worden ingevoerd vanaf de originele programmaschijf
Het serienummer kan worden ingevoerd vanaf de originele programmaschijf

instructies:

Stap 1

Begin met het installeren van het programma op uw computer. Volg de instructies in het dialoogvenster totdat u wordt gevraagd om het serienummer in te voeren. In dit geval ziet u een speciaal veld of meerdere velden waar u dit nummer vanaf het computertoetsenbord moet invoeren.

Stap 2

Zoek het serienummer van uw programma. Het kan worden gevonden op de originele schijf met het programma, op de verpakking of in de bijbehorende documentatie.

Meestal kunnen deze programma's gedurende een beperkte tijd gratis worden gebruikt, bijvoorbeeld 15 dagen. Dan wordt het programma geblokkeerd, maar verschijnt er een speciaal informatievenster. Er staat op welke site je een licentie kunt kopen om het programma verder te gebruiken. In dit geval kan het serienummer worden verkregen via internet, op de officiële website van de programmaontwikkelaar.

Stap 3

Voer uw activeringscode in het dialoogvenster in en volg de instructies van het installatieprogramma van het programma. Als de code foutloos wordt ingevoerd, wordt het programma op de computer geïnstalleerd en kan het worden gebruikt. De activeringscode kan permanent of tijdelijk zijn. De permanente code maakt het mogelijk om het programma zonder tijdslimieten te gebruiken.

De tijdelijke code geeft je voor een bepaalde tijd toegang tot het programma, bijvoorbeeld een jaar. Daarna wordt het programma weer geblokkeerd en moet u opnieuw een activeringscode kopen om het programma te kunnen blijven gebruiken.

Aanbevolen: