Een Videorecorder Aansluiten Op Een Pc

Inhoudsopgave:

Een Videorecorder Aansluiten Op Een Pc
Een Videorecorder Aansluiten Op Een Pc

Video: Een Videorecorder Aansluiten Op Een Pc

Video: Een Videorecorder Aansluiten Op Een Pc
Video: How To Transfer VHS Tapes To Your Computer 2024, Mei
Anonim

Thuisvideoarchief opgeslagen op VHS- of VHS-C-cassettes kan onherstelbaar verloren gaan als u niet tijdig maatregelen neemt om het naar digitaal formaat over te zetten. Om dit te doen, moet u de computer iets aanpassen en er een videorecorder op aansluiten.

Een videorecorder aansluiten op een pc
Een videorecorder aansluiten op een pc

instructies:

Stap 1

Gebruik voor nabewerking een desktopcomputer met ten minste één vrije PCI-sleuf. Koop een tv-tunerkaart die voor deze sleuf is ontworpen. Als u Linux gebruikt, selecteert u een tuner die compatibel is met het V4L-softwarepakket en als uw computer Windows heeft, selecteert u een kaart die wordt ondersteund door de Kastor TV-software. In het tweede geval download en installeer je dit programma.

Stap 2

Schakel de computer en videorecorder uit. Open het deksel van de machine en installeer de kaart in een vrij PCI-slot. Zet het bord vast met de schroef en plaats vervolgens het deksel terug. De videorecorder moet worden losgekoppeld van de antenne, tv en andere apparaten. Nadat u dit heeft gecontroleerd, verbindt u de behuizingen van de videorecorder en de computer met een draad om hun potentiaal gelijk te maken.

Stap 3

Gebruik voor het leveren van een videosignaal een kabel met aan de ene kant een SCART- of RCA-stekker (afhankelijk van de connector die in de videorecorder wordt gebruikt) en aan de andere kant een RCA- of BNC-type (afhankelijk van het type connector op de de tunerkaart). Gebruik op de SCART-connector de volgende pinnen: 17 - gemeenschappelijk, 19 - video-uitgang.

Stap 4

Het geluidssignaal tijdens het dubben wordt niet door de tuner waargenomen, maar door de geluidskaart. Let niet op de audio-aansluiting op de tuner zelf - dit is geen ingang, maar een uitgang. Gebruik aan de zijkant van de videorecorder een RCA- of SCART-stekker om het audiosignaal op te vangen en aan de zijkant van de geluidskaart een mono-jackplug met een diameter van 3,5 mm (1/8 inch). Als je geen mono-stekker hebt, kun je een stereostekker gebruiken, die de middelste pin met de gemeenschappelijke moet verbinden. Sluit het alleen aan op de microfooningang - in geval van een fout kan de uitgangstrap van de kaart doorbranden als gevolg van een kortsluiting van het rechterkanaal. Breng het signaal niet rechtstreeks aan, maar via een condensator van 0,5 μF (eerder ontladen). Als de videorecorder is uitgerust met een SCART-connector, gebruik dan de volgende pinnen: 4 - algemeen, 3 - geluidsuitgang.

Stap 5

Zet de videorecorder en de computer aan nadat de montage is voltooid. Voer op Linux het programma xawtv uit, op Windows - Kastor TV. Selecteer de laagfrequente ingang in het programma. Plaats een cassette en begin met afspelen - er moet een beeld op het beeldscherm verschijnen en er moet geluid in de luidsprekers verschijnen. Als je een VHS-C-camcorder hebt gebruikt om familiearchieven op te nemen, gebruik dan de adapter die bij de camera is geleverd, waarin je eerst een nieuwe batterij plaatst. Als er geen geluid is, start u de mixer, zet u de microfooningang aan en past u de gevoeligheid ervan aan.

Stap 6

Spoel de band terug naar het begin van het gedeelte dat u wilt digitaliseren en start de opname in het programma.

Aanbevolen: