Hoe Brontok . Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Brontok . Te Verwijderen
Hoe Brontok . Te Verwijderen

Video: Hoe Brontok . Te Verwijderen

Video: Hoe Brontok . Te Verwijderen
Video: Как удалить вирус, червь Brontoka 2024, Mei
Anonim

Brontok is een gevaarlijk computervirus dat erg moeilijk te behandelen en te verwijderen is, maar er zijn nog steeds manieren om het te bestrijden. Hoe kom je er echt effectief vanaf?

Hoe brontok. te verwijderen
Hoe brontok. te verwijderen

Noodzakelijk

  • - computer met internettoegang;
  • - antivirusprogramma's.

instructies:

Stap 1

Download een van de antivirusprogramma's om het brontok-virus te verwijderen, bijvoorbeeld AVPTool (https://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/) of Dr. Web CureIt! (https://www.freedrweb.com/cureit/?lng=ru). Start uw computer opnieuw op, voordat u het besturingssysteem laadt, drukt u op de F8-toets op uw toetsenbord en selecteert u "Veilige modus"

Stap 2

Als u Kaspersky Anti-Virus constant in uw werk gebruikt, gebruik dan CureIt! om het brontok-virus te behandelen en te verwijderen. van DrWeb. Start het besturingssysteem op en voer een volledige scan van uw computer uit. Wacht tot het is voltooid en open het verificatierapport. Genees alle gevonden bedreigingen en verwijder degenen die niet kunnen worden genezen. Nadat u de gedetecteerde bedreigingen heeft gecontroleerd en verwijderd, start u uw computer opnieuw op in de normale modus. Als het probleem zich blijft voordoen, volgt u de onderstaande stappen.

Stap 3

Bereid een reeks protocollen voor om uw systeem te onderzoeken om ze naar de virusinfo.ru-service te sturen, zodat specialisten kunnen helpen de computer te genezen van het virus. Om dit te doen, hebt u zowel het AVZ-hulpprogramma als de HiJackThis-toepassing nodig. Als beide programma's al op uw computer zijn geïnstalleerd, zorg er dan voor dat u de nieuwste en up-to-date versies ervan gebruikt. Systeemherstel uitschakelen.

Stap 4

Stel een diagnose van het systeem, schakel hiervoor het internet uit, sluit alle actieve programma's af, start een willekeurige browser. Start AVZ. Selecteer het menu "Bestand" - "Standaardscripts", markeer daar het item "Script voor desinfectie / quarantaine en verzameling van informatie". Klik op de knop Geselecteerde scripts uitvoeren. Verder zal er worden gescand, behandeld en systeemonderzoek gedaan.

Stap 5

Start uw computer opnieuw op, start HiJackThis, klik op de knop Voer een systeemscan uit en sla een logbestand op. voer alle beschreven handelingen uit namens de systeembeheerder. Open de website virusinfo.ru, maak een nieuw onderwerp aan in de "Help"-sectie met een beschrijving van het probleem en plaats de HiJackThis- en AVZ-scanlogboeken daar (AVZ - virusinfo_syscure.zip, AVZ - virusinfo_syscheck.zip, HJT - hijackthis.log). Wacht op een reactie in uw onderwerp van een specialist die u zal helpen het brontok-computervirus te verwijderen.

Aanbevolen: