Lagen Mengen

Inhoudsopgave:

Lagen Mengen
Lagen Mengen

Video: Lagen Mengen

Video: Lagen Mengen
Video: OSTA | Vorlesung 2 2024, Mei
Anonim

Degenen die bekend zijn met de Adobe Photoshop-softwaresuite weten uit de eerste hand dat om echt interessante illustraties te maken, u met afbeeldingslagen moet kunnen omgaan. Nu zullen we ons concentreren op de bewerking van het mengen van lagen.

Lagen mengen
Lagen mengen

instructies:

Stap 1

Begin met simpele dingen. Als u wilt leren werken met lagen, probeer dan niet een groot aantal tegelijk te verwerken - dit kan gemakkelijk in de war raken en uw interesse verliezen. Voor het instapniveau volstaat het om de principes van werk op basis van twee of drie lagen te overwegen. Met een toename van hun aantal zal de basis van het werk niet veranderen.

Stap 2

Maak lagen met verschillende structuren voor een eenvoudigere evaluatie van het resultaat. U kunt bijvoorbeeld een afbeelding maken met het filter "Wolken" en deze later mengen met een foto of afbeelding.

Stap 3

Gebruik dezelfde breedte en hoogte voor de verwerkte afbeeldingen. Gebruik bijvoorbeeld afbeeldingen die 600 pixels hoog en 800 pixels lang zijn. De foto's zullen dus volledig overlappen - zonder gaten en onnodige overlappingen.

Stap 4

Maak een nieuw bestand vanuit het Adobe Photoshop-menu door Bestand - Nieuw te kiezen. Stel in het venster dat verschijnt de grootte van de afbeelding in en klik op de knop "Ok".

Stap 5

Geef in de toolkolom aan de linkerkant de kleuren op op basis waarvan het filter "Wolken" zal werken. Een voorbeeld wordt getoond in de figuur.

Stap 6

Gebruik de menu-items "Filter" - "Render" - "Wolken". Als de initiële versie niet bij u past, kunt u meerdere keren op de combinatie Ctrl + F drukken totdat u het gewenste resultaat krijgt. Als gevolg hiervan zou u iets moeten krijgen dat lijkt op wat op de afbeelding wordt getoond.

Stap 7

Laad een voltooide afbeelding door menu-items als "Bestand" - "Open" te selecteren door de gewenste afbeelding te selecteren. Als gevolg hiervan zouden beide afbeeldingen in het programmavenster moeten zijn geopend.

Stap 8

Selecteer het venster met de eerste afbeelding (wolken) en klik er met de rechtermuisknop op. Gebruik in het menu dat verschijnt het item "Laag dupliceren", waardoor een kopie van deze afbeelding als laag wordt gemaakt. Vervolgens vind je in de werkbalk aan de rechterkant een nieuwe laag "Achtergrondkopie".

Stap 9

Druk op de "V"-toets om het gereedschap voor het verplaatsen van lagen te activeren (ziet eruit als een zwarte cursor op de linker werkbalk). Beweeg vervolgens uw muis over een nieuwe laag in de rechter werkbalk. Hierdoor verandert de muiscursor in een schematische weergave van de hand.

Stap 10

Sleep de laag naar de geopende afbeelding zodat de "wolken" de originele afbeelding volledig bedekken.

Stap 11

Gebruik het menu-item "Lagen" (werkbalk rechtsonder) en roep de vervolgkeuzelijst op met alle mogelijke opties voor het mengen van lagen.

Stap 12

Kijk wat je krijgt. In de aangeboden variant werd een dergelijke overvloeioptie als "Overlay" gebruikt.

Aanbevolen: