Hoe Maak Je Een Optische Ingang

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Optische Ingang
Hoe Maak Je Een Optische Ingang

Video: Hoe Maak Je Een Optische Ingang

Video: Hoe Maak Je Een Optische Ingang
Video: Hoe maak je holografische projecties? | Het Klokhuis 2024, Mei
Anonim

Klasse D laagfrequente versterker-IC's zijn soms uitgerust met S/PDIF digitale ingangen. Maar deze ingangen zijn elektrisch en veel bronnen (bijvoorbeeld geluidskaarten) hebben alleen optische uitgangen van de overeenkomstige standaard. Om ze met elkaar te matchen, moet een optische ingang aan de microschakeling worden toegevoegd.

Hoe maak je een optische ingang
Hoe maak je een optische ingang

instructies:

Stap 1

Controleer de documentatie bij uw LF-versterkerchip om er zeker van te zijn dat deze een S/PDIF digitale ingang heeft die geschikt is voor TTL-ingangssignalen. Als je al een versterker hebt gemonteerd (of een apparaat dat deze bevat, bijvoorbeeld een mixer), koppel je deze volledig los van de voeding.

Stap 2

Schaf een Toslink-ontvangermodule aan die structureel is gecombineerd met een optische aansluiting (bijvoorbeeld TORX173). Het is onwenselijk om een module te gebruiken die niet is uitgerust met een stopcontact, omdat het moeilijk is om de stekker onbeweeglijk te maken zonder mechanische vergrendelingen. En bij de minste verschuiving van de connector wordt het licht langs de fotodetector geleid

Stap 3

Bevestig het stopcontact samen met de module aan een van de wanden van de versterkerkast. Als een apparaat van het type TORX173 wordt gebruikt, sluit dan de kabels met nummers van 2, 4, 5, 6 aan op de gemeenschappelijke draad. Sluit een keramische condensator van elke capaciteit aan tussen de gemeenschappelijke draad en pin 3. Sluit de +5 V voedingsbus aan op pin 3. Sluit pin 1 van de ontvanger aan op die pin van de versterkermicroschakeling, die is ontworpen om een signaal van de S/PDIF-standaard met TTL-niveaus te leveren. Andere typen modules kunnen een andere pinout hebben.

Stap 4

Als er geen bussen met +5 V-spanning in de versterker zitten, monteer dan de stabilisator op een microschakeling 7805. Plaats deze hiervoor met de opschriften naar u toe en met het montagegat naar boven gericht. Sluit de middelste klem aan op de gemeenschappelijke draad, sluit de linker klem aan op de bus met een spanning van +8 tot +15 V, en de rechter klem op de voedingsingang van de fotodetector. Shunt zowel de ingang als de uitgang van de stabilisator met dezelfde ketens van twee parallel geschakelde condensatoren. Een van hen moet een capaciteit hebben van ongeveer 1000 F en een bedrijfsspanning van minimaal 25 V, en de tweede kan keramisch zijn met alle parameters. Let bij het aansluiten van oxidecondensatoren op de polariteit.

Stap 5

Sluit de versterker met een optische kabel aan op de signaalbron. Schakel beide apparaten in en controleer of ze werken.

Aanbevolen: