Een Videorecorder Aansluiten Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Een Videorecorder Aansluiten Op Een Laptop
Een Videorecorder Aansluiten Op Een Laptop

Video: Een Videorecorder Aansluiten Op Een Laptop

Video: Een Videorecorder Aansluiten Op Een Laptop
Video: Videorecorder aansluiten op een videograbber. 2024, Mei
Anonim

Nog niet zo lang geleden waren de tijden voorbij dat niemand van dvd's hoorde en keken mensen films uitsluitend vanaf videorecorders. Cassettes werden vergeten, films werden bekeken vanaf dvd of zelfs online. Maar hoe zit het met die opnames die je alleen op cassettes hebt - oude films of homevideo's? Leer gewoon hoe u uw videorecorder op uw laptop aansluit.

Een videorecorder aansluiten op een laptop
Een videorecorder aansluiten op een laptop

instructies:

Stap 1

Zoek eerst een adapter. In dit geval is het een tv-tuner. Zijn eerste taak is het kunnen kijken naar televisieprogramma's op een computer. Bij sommige tunermodellen kunt u ook naar de radio luisteren. U hebt ook een tv-tuner nodig die gegevens van een videorecorder kan uitvoeren.

Stap 2

Download en installeer ook stuurprogramma's voor uw tv-tuner. U kunt nu uw tv-tuner op uw laptop aansluiten. Vergeet niet dat de ingang van de tuner composiet moet zijn (van het type "tulp", geschikt voor een bandrecorder).

Sluit uw videorecorder aan op uw tv-tuner.

Stap 3

Begin nu met het installeren van de video-opnamesoftware. Hiermee kunt u een videostream opnemen van een tv-tuner in een formaat dat door een laptop wordt herkend. KMPlayer, een speciaal EyeTV-programma, Fly2000TV, Pinacle-studioprogramma's passen bij u.

Stap 4

Maak van tevoren een lege schijf (DVD) klaar voor het opnemen van de gedigitaliseerde video. Plaats de cassette die u wilt bekijken in de videorecorder. Schakel de opnamemodus op de tv-tuner in. Je video begint te dubben van band naar digitaal.

Stap 5

Houd er rekening mee dat bij dergelijke wijzigingen de kwaliteit enigszins zal afnemen. Maar het verlies is vrij onbeduidend - ongeveer 5%. Er kunnen ook geluidsproblemen optreden. Video en geluid kunnen verschillen in afspeelsnelheid en wanneer het eerste frame op het scherm wordt weergegeven, klinkt het volgende. Gebruik speciale programma's om dit probleem op te lossen.

Stap 6

Als u veel videobanden heeft en de financiën het toelaten, kunt u een eenvoudigere methode gebruiken. Er zijn speciale adapters. Enerzijds hebben ze een composietuitgang voor een videorecorder, anderzijds een gewone USB-adapter.

Stap 7

Wanneer video direct nodig is, maar de benodigde apparaten niet bij de hand zijn, kun je helpen … een gewone videocamera. Speel gewoon de video van de cassetteband af op uw TV en film het scherm met uw camcorder. Natuurlijk zal de kwaliteit er enorm onder lijden.

Aanbevolen: