Welk Programma Is Nodig Voor Een Camcorder

Welk Programma Is Nodig Voor Een Camcorder
Welk Programma Is Nodig Voor Een Camcorder

Video: Welk Programma Is Nodig Voor Een Camcorder

Video: Welk Programma Is Nodig Voor Een Camcorder
Video: Camcorders Vs. DSLRs 2021 Edition 2024, Mei
Anonim

Afhankelijk van het type camcorder dat wordt gebruikt, verschilt ook de computersoftware die nodig is om deze te bedienen. De tweede factor bij het kiezen van een toepassing is het doel ervan, d.w.z. of je nu alleen de gemaakte video's en foto's ermee wilt bekijken, of je moet ze verwerken, of misschien moet je het beeld dat van de camera komt op een computer opnemen of andere bewerkingen uitvoeren.

Welk programma is nodig voor een camcorder
Welk programma is nodig voor een camcorder

In het eenvoudigste geval hoeft er helemaal geen extra software te worden geïnstalleerd. Om bijvoorbeeld een nieuwe webcam te installeren, volstaat het vaak om deze eenvoudig op een computer aan te sluiten - het besturingssysteem zal proberen de driver te selecteren die nodig is voor de werking uit zijn eigen verzameling. Als er een bericht verschijnt waarin staat dat het besturingssysteem het nieuwe apparaat niet kon herkennen, moet het stuurprogramma worden geïnstalleerd vanaf de optische schijf die bij de camera wordt verkocht. Als er geen dergelijke schijf is, kan deze worden gedownload van de website van de camerafabrikant.

Om video's of foto's te bekijken die met een camcorder zijn gemaakt, kunnen ook de afbeeldings- en videoviewers die met het besturingssysteem zijn geïnstalleerd, voldoende zijn. Deze programma's spelen de meest voorkomende formaten van statische foto's TIFF en JPEG zonder problemen af, en om de MOD- en RAW-video-opnamestandaarden te bekijken, moet u mogelijk extra codecs installeren. Als de standaardviewers niet bij je passen, installeer dan een videospelerprogramma - de meeste werken niet alleen met video's van verschillende formaten, maar ook met statische afbeeldingen en zelfs met muziek in de bijlage. Een van de populaire programma's van dit soort is bijvoorbeeld The KMPlayer.

U kunt WinDV of Adobe Premiere gebruiken om streaming video van de camera vast te leggen. De eerste heeft een beperkte specialisatie - alleen een stream opslaan in een bestand of omgekeerd, een opname van een bestand afspelen op een aangesloten videocamera. En de tweede heeft krachtige tools voor het verwerken van de vastgelegde afbeelding. De bron hiervoor kan echter niet alleen een directe stream zijn, maar ook een bestand dat is gekopieerd uit het geheugen van de camera. Het Windows-besturingssysteem heeft ook een programma voor het verwerken van video (Movie Maker), maar de mogelijkheden zijn aanzienlijk inferieur aan het monster van Adobe of het vergelijkbare programma Pinnacle Studio.

Aanbevolen: