Tekst Van Het Klembord Plakken

Inhoudsopgave:

Tekst Van Het Klembord Plakken
Tekst Van Het Klembord Plakken

Video: Tekst Van Het Klembord Plakken

Video: Tekst Van Het Klembord Plakken
Video: Android klembord: Kopiëren knippen en plakken 2023, Maart
Anonim

Meestal wordt een klembord opgevat als een systeemgegevensopslag, waarin een tekst, bestand, afbeelding of een ander object vanuit elk toepassingsprogramma kan worden geplaatst. Het klembord is in gelijke mate toegankelijk vanuit elk programma en wordt daarom actief gebruikt voor "handmatige" overdracht van gegevens van de ene applicatie naar de andere.

Tekst van het klembord plakken
Tekst van het klembord plakken

instructies:

Stap 1

Nadat u de gewenste tekst op het klembord hebt geplaatst, schakelt u over naar het venster van de toepassing waarin het bewerkte document is geopend. Plaats de invoegcursor op de positie van de tekst waar u het gekopieerde fragment wilt plakken en druk op de toetsencombinatie Ctrl + V of Shift + Insert. In plaats van sneltoetsen kunt u een opdracht uit het contextmenu gebruiken - klik met de rechtermuisknop op de gewenste plaats in het document en selecteer de opdracht "Plakken" in het pop-upmenu. Het hoofdmenu van elke teksteditor heeft ook zo'n commando. In een tekstverwerker in Microsoft Office Word heeft het bijvoorbeeld de grootste knop in de groep Klembord-opdrachten op het tabblad Start.

Stap 2

Het plakken van tekst vanaf het klembord kan worden gecombineerd met het verwijderen van elementen van het bewerkte document - dit versnelt het werk enigszins als u een reeds bestaand fragment moet vervangen door de gekopieerde tekst. Om dit te doen, selecteert u eerst het vervangen woord, de zin, de alinea of een ander deel van het bewerkte document en plakt u de inhoud van het klembord met behulp van een van de methoden die in de vorige stap zijn beschreven. Op deze manier kunt u niet alleen tekst vervangen, maar bijvoorbeeld ook afbeeldingen, ingesloten tabellen, WordArt-objecten, enz.

Stap 3

Sommige toepassingen kunnen teksten die naar het klembord zijn gekopieerd onderscheppen en er hele kronieken van maken. Indien nodig kan de gebruiker het gewenste fragment uit deze lijst selecteren en invoegen. Het belangrijkste voordeel van een dergelijke vervanging voor systeemgeheugen is het aantal opslageenheden - alleen het laatst gekopieerde object wordt op het klembord van het besturingssysteem geplaatst en er kunnen er bijvoorbeeld 24 op het klembord van Microsoft Office staan. van dergelijke opslag in Microsoft Word, klikt u op het kleine rechthoekige pictogram rechts van de tekst van de naam van de opdrachtgroep "Klembord" op het tabblad "Start".

Populair per onderwerp