Een Back-up Maken

Inhoudsopgave:

Een Back-up Maken
Een Back-up Maken

Video: Een Back-up Maken

Video: Een Back-up Maken
Video: Een back-up maken in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het maken van een back-up van belangrijke informatie is een van de primaire taken van elke gebruiker. Elektronica kan helaas op elk moment falen. En als de computer belangrijke gegevens heeft opgeslagen, de resultaten van langdurig werk, dan kan hun verlies veel meer kosten dan het kopen van nieuwe apparatuur. Om een dergelijke situatie niet het hoofd te bieden, is het noodzakelijk om regelmatig een back-up te maken van belangrijke gegevens.

Een back-up maken
Een back-up maken

Het is nodig

Om een kopie van de schijf te maken, moet u het gratis programma "Clonezilla LiveCD" downloaden en gebruiken

instructies:

Stap 1

Selecteer het apparaat waarop uw back-ups van schijfkopieën worden opgeslagen. Hiervoor is het handig om een USB-schijf of een van de losse fysieke schijven van de computer te gebruiken.

Stap 2

Download de software "Clonezilla LiveCD" van de website van de fabrikant. Het programma kan in twee versies worden gedownload: in ISO- en RAR-formaat. Het is handiger om een iso-image te downloaden om vervolgens te branden en een opstartbare schijf te maken.

Brand de gedownloade afbeelding op een cd. Houd er rekening mee dat u geen iso-bestand hoeft te schrijven, maar een schijfkopie die uit dit bestand is uitgepakt. Alle software voor het branden van cd's ondersteunt deze optie.

Stap 3

Start je computer opnieuw op. Ga naar BIOS en installeer boot vanaf cd. Plaats de gemaakte schijf met het programma "Clonezilla LiveCD" in het station en start er vanaf. Selecteer in het geopende menu van het programma het item "Clonezilla Live (standaardinstellingen)". Selecteer Russisch in het taalkeuzevenster.

Selecteer de schijf die u naar de back-up wilt kopiëren. Het programma biedt aan om een afbeelding te maken op een USB-apparaat dat op de computer is aangesloten. Als u een afbeelding op een USB-schijf wilt maken, ga dan akkoord met het aanbod van het programma. Selecteer anders het station voor het opslaan van de afbeelding.

Stap 4

Maak een afbeelding door deze een unieke naam te geven. Als u nu een schijf moet herstellen met alle bestanden die erop stonden op het moment van de back-up, moet u opstarten vanaf de "Clonezilla Live"-opstartschijf en de optie selecteren om de schijf vanaf een image te herstellen.

Aanbevolen: