Zelf Een Laserprintercartridge Bijvullen

Inhoudsopgave:

Zelf Een Laserprintercartridge Bijvullen
Zelf Een Laserprintercartridge Bijvullen

Video: Zelf Een Laserprintercartridge Bijvullen

Video: Zelf Een Laserprintercartridge Bijvullen
Video: how to refill 12a cartrage in hindi / HP Laserjet P1005 Toner Cartridge Refill 2024, Mei
Anonim

Een moderne laserprinter biedt hoge kwaliteit, snel printen en lage kosten per pagina. Maar bij het printen wordt toner geleidelijk verbruikt en op een dag staat de eigenaar van de printer voor de taak om de cartridge bij te vullen.

Zelf een laserprintercartridge bijvullen
Zelf een laserprintercartridge bijvullen

instructies:

Stap 1

Ondanks het verschil in het ontwerp van cartridges voor printers van verschillende modellen en fabrikanten, blijven de algemene navulprincipes hetzelfde. Leg voor het tanken een krant op tafel en maak een droge doek klaar om gemorste toner van de cartridge te vegen.

Stap 2

Het bijvullen van een laserprintercartridge omvat niet alleen het vullen van toner, maar ook het reinigen van het afvalcompartiment - pluisjes van papier, stof, een bepaalde hoeveelheid toner komt erin. Maar als uw cartridge voor de eerste keer wordt bijgevuld, dan mag het afvalcompartiment bij de eerste tankbeurt niet worden schoongemaakt.

Stap 3

Verwijder de cartridge en plaats deze op de tafel. De beschermende sluiter die de lichtgevoelige trommel bedekt, wordt soms verwijderd, maar met zorgvuldig werk kan dit worden weggelaten. Neem een tang en gebruik deze om voorzichtig de mouwen naar buiten te trekken die de lichtgevoelige trommel vasthouden. Denk goed aan de demontagevolgorde. Open vervolgens de veerbelaste helften van de cartridge iets, schuif de sluiter en verwijder de lichtgevoelige trommel bij het tandwiel. Wikkel het in een schone katoenen doek en plaats het op een donkere plaats - de trommel mag niet worden blootgesteld aan licht.

Stap 4

Om de afvalbak te reinigen, moeten de veerbelaste helften van de patroon worden losgekoppeld. Ze zijn verbonden door twee pinnen. Soms kunnen deze pinnen worden gevuld met plastic, waarbij in plaats daarvan kleine plastic uitsteeksels zichtbaar zijn, die voorzichtig moeten worden afgesneden zodat de pinnen kunnen worden vastgepakt met een kleine tang of tang. In sommige gevallen kunnen de pinnen in de cartridge worden uitgeslagen en vervolgens, na het scheiden van de helften, worden verwijderd.

Stap 5

Raak bij het demonteren van de cartridge de oppervlakken van de rollen niet met uw vingers aan; pak alleen de uiteinden van de assen vast. De prullenbak bevindt zich in de helft van de cartridge met een handvat. Om het vuil te verwijderen, moet u de rubberen rol verwijderen (deze bevindt zich onder de verwijderde lichtgevoelige trommel) en vervolgens de schroeven losdraaien waarmee de wisser is bevestigd - een metalen plaat met een zachte plastic transparante strip eraan. Nadat u de wisser hebt verwijderd, gooit u de inhoud van de prullenbak voorzichtig door de opening op een krantenpapier, rolt u de krant op en plaatst u deze in de prullenbak. Zet de onderdelen van deze helft van de cartridge in omgekeerde volgorde weer in elkaar.

Stap 6

De tonertrechter bevindt zich in de tweede helft van de cartridge. Er is een kruisschroef aan een van de uiteinden van deze helft - schroef deze los, verwijder de afdekking, terwijl u de toonschacht vasthoudt zodat deze er niet uit valt. Het bedekt de sleuf waardoor de toner wordt ingevoerd. Zoek naar een plastic plug onder het verwijderde deksel. Open het, er zit een gat voor het vullen van toner onder.

Stap 7

Vul de hopper nooit tot het einde wanneer u toner toevoegt, anders kan de cartridge verslechteren. Laat altijd minimaal wat vrije ruimte over. Het is voldoende om een standaardfles toner in een lege hopper te doen. Plaats de stekker terug en monteer de cartridge in omgekeerde volgorde.

Aanbevolen: