Hoe Te Werken Met Het Register

Inhoudsopgave:

Hoe Te Werken Met Het Register
Hoe Te Werken Met Het Register

Video: Hoe Te Werken Met Het Register

Video: Hoe Te Werken Met Het Register
Video: GR-register: Hoe werkt het GR-register? 2024, Mei
Anonim

Het register van het Windows-besturingssysteem wordt door systeem- en toepassingsprogramma's gebruikt om hun eigen instellingen op te slaan en om toegang te krijgen tot de instellingen die worden gebruikt in het proces van andere softwarecomponenten van het systeem. Schade aan de hier opgeslagen gegevens kan leiden tot zowel kleine storingen in de werking van afzonderlijke programma's als tot de volledige onbruikbaarheid van het systeem als geheel. OS-ontwikkelaars raden gebruikers ten zeerste aan af te zien van handmatige tussenkomst in het register, maar soms is dit toch nodig.

Hoe te werken met het register
Hoe te werken met het register

instructies:

Stap 1

Als er geen andere tools zijn om met het register te werken, gebruik dan een standaard OS-component die automatisch wordt geïnstalleerd samen met de installatie van het systeem zelf. Het wordt de "Register-editor" genoemd, maar vanwege het verhoogde gevaar van deze tool voor het bewerken van systeemgegevens, zult u de vermelding ervan niet vinden in het hoofdmenu, noch op het bureaublad, of in het Configuratiescherm of andere bekende plaatsen voor links plaatsen om programma's te starten. In alle moderne versies van Windows kunt u het openen met behulp van het standaarddialoogvenster voor het starten van programma's - dit is een klein venster dat wordt opgeroepen door het item "Uitvoeren" in het hoofdmenu te selecteren of door tegelijkertijd op de Win- en R-toetsen te drukken.

Stap 2

Voer de naam in van het uitvoerbare bestand van de register-editor - regedit.exe in het invoerveld van het dialoogvenster voor het starten van het programma. De exe-extensie voor systeembestanden is optioneel. Klik op de OK-knop of druk op de Enter-toets en de register-editor wordt gestart. Het eerste dat u moet doen na het openen van de toepassing, is een back-up maken van de huidige status van de instellingen. Dit moet worden gedaan voordat u wijzigingen aanbrengt in de registervariabelen met behulp van het item Exporteren in het gedeelte Bestand van het editormenu.

Stap 3

Installeer een toepassing die veiliger is om te gebruiken als u niet helemaal zeker weet of u met het Windows-register wilt werken. Met behulp van de reguliere register-editor gedraag je je als een chirurg - er is geen manier om een onbedoelde wijziging in deze applicatie ongedaan te maken. Ook ontbreekt de gebruikelijke vraag "Wijzigingen opslaan?" - al uw acties worden onmiddellijk weerspiegeld in de systeemregistervariabelen. Probeer vergelijkbare applicaties te gebruiken met een meer geavanceerd beveiligingssysteem - het kan bijvoorbeeld het Duitse programma RegAlyzer zijn. Het heeft een beetje anders dan de standaardinterface in het Russisch, maar met extra functies, en je kunt het programma gratis downloaden van de website van de fabrikant -

Aanbevolen: