Een Temperatuursensor Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Temperatuursensor Aansluiten
Een Temperatuursensor Aansluiten

Video: Een Temperatuursensor Aansluiten

Video: Een Temperatuursensor Aansluiten
Video: DA-GEN (Daisy+) temperatuursensor aansluiten. 2024, Mei
Anonim

De temperatuursensor is een belangrijk element in sommige meetinstrumenten. Verschillende sensoren stellen u in staat om de temperatuur van elk lichaam of elke omgeving te kennen. Ze worden niet alleen gebruikt door meetinstrumenten, maar ook door gewone mensen in het huishouden. En allereerst zal de vraag rijzen om het te verbinden.

Een temperatuursensor aansluiten
Een temperatuursensor aansluiten

instructies:

Stap 1

De sensor is een lang snoer met een lengte van ongeveer 2 m, waarbij het apparaat zelf zich aan het uiteinde bevindt (meestal is het gemarkeerd in een andere kleur, bijvoorbeeld zwart).

Stap 2

Het aansluitschema is als volgt: de sensor wordt aangesloten op een ADC (analoog-naar-digitaal omzetter). Het zet het analoge signaal van de sensor (stroom of spanning) om naar digitaal. Een terminal (een van de twee) is geaard, de andere is verbonden met een weerstand van 3-4 ohm.

Stap 3

Temperatuursensoren worden aangesloten op een specifieke module of dataverzamelingssysteem, waarna alle ontvangen informatie via de USB-interface naar een personal computer wordt gestuurd. Daar moet op zijn beurt een bepaald programma worden geïnstalleerd waarmee u eventuele acties met deze informatie kunt weergeven en uitvoeren. Met behulp van het programma kun je veel doen wat je nodig hebt tijdens het werk. Sommige modules of data-acquisitiesystemen zijn uitgerust met displays die het resultaat weergeven dat na de meting is verkregen.

Aanbevolen: