Hoe Maak Je Een Kruiswoordpuzzel Op Een Computer?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kruiswoordpuzzel Op Een Computer?
Hoe Maak Je Een Kruiswoordpuzzel Op Een Computer?

Video: Hoe Maak Je Een Kruiswoordpuzzel Op Een Computer?

Video: Hoe Maak Je Een Kruiswoordpuzzel Op Een Computer?
Video: ICT-meester - Instructie: puzzel maken in Word 2024, April
Anonim

Er zijn speciale programma's voor het samenstellen van kruiswoordpuzzels die het werk van de gebruiker aanzienlijk vergemakkelijken. Maar als je niet constant puzzels, kruiswoordraadsels en rebussen gaat maken, of als je zo'n programma niet kunt installeren en de interface niet kunt begrijpen, kun je Microsoft Office Excel- of Word-toepassingen gebruiken om het raster van de kruiswoordpuzzel samen te stellen.

Hoe maak je een kruiswoordpuzzel op een computer?
Hoe maak je een kruiswoordpuzzel op een computer?

instructies:

Stap 1

Als u ervoor kiest om Word te gebruiken, maakt u een tabel. Open hiervoor het tabblad "Invoegen" en klik in de groep "Tabellen" op de miniatuurknop "Tabel". Selecteer in het contextmenu de opdracht "Tabel invoegen". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Voer waarden in voor kolommen en rijen in de daarvoor bestemde velden. Focus in dit geval op het maximale aantal regels (toekomstige cellen van de kruiswoordpuzzel) van de rechter- naar de linkerrand en het aantal kolommen van de boven- naar de onderrand van de kruiswoordpuzzel.

Stap 2

Stel de hoogte en breedte in op de cellen van de kruiswoordpuzzel. Selecteer hiervoor de gemaakte tabel en klik met de rechtermuisknop op de selectie. Selecteer in het contextmenu het item "Tabeleigenschappen". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Maak daarin het tabblad "Rij" actief en voer een waarde in het veld "Hoogte" in. Klik op het tabblad Kolom en voer dezelfde waarde in het veld Breedte in. Klik op de knop OK om de instellingen op te slaan en het venster te sluiten.

Stap 3

Plaats in de tabel de woorden die de antwoorden op de kruiswoordpuzzel zijn door één letter in één cel in te voeren. Open in het contextmenu Hulpmiddelen voor tabellen het tabblad Ontwerpen en selecteer het gereedschap Gummetje in het blok Randen tekenen. Wis de extra cellen of randen in je kruiswoordpuzzel met deze tool.

Stap 4

In Microsoft Office Excel is het iets makkelijker om een kruiswoordpuzzel samen te stellen, aangezien het Excel-blad er al uitziet als een tabel. Om de lijnen op een geschikte hoogte in te stellen, verplaatst u de muiscursor naar de ordinale nummers van de lijnen, de cursor zal van uiterlijk veranderen. Druk op de linkermuisknop en selecteer, terwijl je deze ingedrukt houdt, het bereik dat je nodig hebt.

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer "Rijhoogte" in het contextmenu. Er wordt een nieuw venster geopend, vul hierin de gewenste waarde in. Stel op dezelfde manier de juiste breedte in voor de kolommen en maak een selectie op hun letternamen. Om de cellen van de kruiswoordpuzzel te markeren, opent u het tabblad "Home" en gebruikt u het gereedschap "Rand" uit het blok "Lettertype".

Aanbevolen: