Hoe Laserprinters Bij Te Tanken?

Inhoudsopgave:

Hoe Laserprinters Bij Te Tanken?
Hoe Laserprinters Bij Te Tanken?

Video: Hoe Laserprinters Bij Te Tanken?

Video: Hoe Laserprinters Bij Te Tanken?
Video: Hoe werkt een laserprinter 2024, Mei
Anonim

Het bijvullen van een laserprinter is een goedkopere manier om het afdrukken te hervatten dan het kopen van een nieuwe cartridge. U moet echter weten hoe u lasercartridges op de juiste manier bijvult, zodat het proces niet eindigt in een storing en uitval van de printer of cartridge-eenheid. In dit artikel leest u waar u op moet letten bij het bijvullen van een laserprinter.

Hoe laserprinters bij te tanken?
Hoe laserprinters bij te tanken?

Noodzakelijk

Toner, veiligheidsbril, gasmasker, trechter, boor, tape

instructies:

Stap 1

Koop eerst de toner die bij uw model laserprinter past. Tank de printer bij in een goed geventileerde ruimte, draag een veiligheidsbril en een gasmasker.

Stap 2

Trek vervolgens de cartridge uit de printer en verdeel deze in twee. Trek de plug die het tonergat opent uit de ene helft van de cartridge en begin er toner in te gieten met behulp van een trechter. Bij sommige modellen laserprinters mag de plug niet worden verwijderd, omdat er een speciaal gat is gemaakt voor het vullen van de toner.

Stap 3

Zonder de cartridge in twee helften te demonteren, kunt u deze met een boormachine bijvullen. Boor een klein gaatje in de zijkant van de cartridge en vul deze opnieuw, sluit deze vervolgens stevig af met tape.

Stap 4

Om de levensduur van de tonercartridge te verlengen, moet u eraan denken de tonerafvalbak te reinigen voordat u deze opnieuw vult. Maak hiervoor de lichtgevoelige drum voorzichtig los van de cartridge, raak het oppervlak niet met uw handen aan en laat het ook niet in fel licht staan. Reinig vervolgens de oude toner van de drum. Verwijder vervolgens de rubberen as van de cartridge - deze moet ook worden ontdaan van stof en afvaltoner. Verwijder na de as de metalen schraper uit de cartridge en reinig de geopende tonerafvalbak met een borstel en stofzuiger.

Stap 5

Zorg ervoor dat u de cartridge achtereenvolgens en correct weer in elkaar zet om de printer weer aan het werk te krijgen.

Aanbevolen: