Hoe De Werking Van De Voeding Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Werking Van De Voeding Te Controleren?
Hoe De Werking Van De Voeding Te Controleren?

Video: Hoe De Werking Van De Voeding Te Controleren?

Video: Hoe De Werking Van De Voeding Te Controleren?
Video: Natuurlijke voeding 260. Aarding controleren met een multimeter, Demo 2023, Maart
Anonim

Het is vaak nodig om de prestaties van de voeding te controleren. Als de computer werkt en er is één werkende voeding bekend, dan is verificatie niet moeilijk. Maar wat als deze mogelijkheid er niet is? Sterker nog, je kunt de werking van de voeding controleren bij afwezigheid van een computer, wat erg handig kan zijn bij bijvoorbeeld een niet werkend moederbord of bij afwezigheid van een computer.

Hoe de werking van de voeding te controleren?
Hoe de werking van de voeding te controleren?

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - krachtbron.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de gezondheid van een voeding te controleren is wanneer u een reeds gemonteerde werkende computer met een voeding heeft en u besluit de werking van een andere voeding te testen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als u een nieuwe PSU in een winkel hebt gekocht en deze gaat testen.

Stap 2

Houd er in dit geval rekening mee dat de voeding moet passen bij de vormfactor en het aantal contacten op je moederbord. Als hier geen probleem mee is, verwijder je gewoon de oude voeding uit de behuizing en sluit je de nieuwe aan door de voedingsconnector in het moederbord te steken en de benodigde apparaten (harde schijf, optische drive, videokaart) erdoorheen aan te sluiten. Tijdens normaal gebruik zal de ventilator op de voeding draaien en zal de computer zonder problemen inschakelen en werken. Als de werking van de computer onstabiel blijkt te zijn (per ongeluk opnieuw opstarten, opnieuw opstarten tijdens actief werken met een optische drive, enz.), kan dit duiden op een slechte kwaliteit van de voeding of onvoldoende vermogen. Houd er meteen rekening mee dat als de voedingseenheid niet genoeg stroom heeft voor uw computer, u deze beter niet kunt aansluiten: niet alleen kan de computer niet inschakelen, u kunt deze ook beschadigen.

Stap 3

De tweede optie is om de prestaties van de voeding te controleren zonder een computer en verbinding met het moederbord. Neem hiervoor de 20-pins connector van de voedingseenheid - hij is het die verbinding maakt met het moederbord. Zoek de groene draad en sluit deze kort met een zwarte draad. Als dit lukt, wordt de voeding ingeschakeld en draait de ventilator erin. Dit geeft de prestaties van de PSU aan. Om de werking van het apparaat onder belasting te testen, kunt u een of meer cd-rom-stations aansluiten, een diskettestation, voordat u de draden kortsluit. Laat het een uur of twee in deze staat staan om te testen, als het afsluiten niet plaatsvindt, is hoogstwaarschijnlijk alles in orde.

Populair per onderwerp