Hoe U Automatisch Laden Kunt Voorkomen?

Inhoudsopgave:

Hoe U Automatisch Laden Kunt Voorkomen?
Hoe U Automatisch Laden Kunt Voorkomen?

Video: Hoe U Automatisch Laden Kunt Voorkomen?

Video: Hoe U Automatisch Laden Kunt Voorkomen?
Video: Hoe optimaliseer ik mijn voermengwagen? 2024, April
Anonim

Terwijl het besturingssysteem draait, worden nieuwe programma's toegevoegd aan de opstartlijst. Aan de ene kant is het handig, omdat ze met het systeem zijn geladen en direct bij de hand zijn. Aan de andere kant hebben ze invloed op de opstarttijd en prestaties van het systeem.

Hoe u automatisch laden kunt voorkomen?
Hoe u automatisch laden kunt voorkomen?

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om het opstarten voor specifieke toepassingen uit te schakelen. De eerste methode is om het systeemhulpprogramma van het Windows-besturingssysteem te gebruiken. De tweede is het gebruik van een van de vele programma's van derden om met het besturingssysteem te werken.

Stap 2

Om het opstarten uit te schakelen met behulp van het systeemhulpprogramma, selecteert u het menu "Start" -> "Uitvoeren". Typ in het geopende venster msconfig in het daarvoor bestemde veld en klik vervolgens op OK.

Stap 3

Een hulpprogramma genaamd "Systeemconfiguratie" (of "Systeemconfiguratie" afhankelijk van de versie van het besturingssysteem) wordt geopend. Selecteer het tabblad "Opstarten". Het venster toont een lijst met programma's die met het systeem zijn geladen. Bestudeer het zorgvuldig om de toepassingen te identificeren die vanaf het opstarten moeten worden uitgeschakeld. Nadat u deze programma's hebt gekozen, schakelt u het selectievakje ernaast uit. Om de wijzigingen op te slaan, klikt u op de knop OK onder aan het toepassingsvenster.

Stap 4

De tweede manier is om hulpprogramma's van derden te gebruiken. Onder hen kunnen we markeren zoals Autoruns, CCleaner, RegCleaner, enz. Elk van hen heeft de bijbehorende functionaliteit waarmee u het opstarten van applicaties kunt verbieden.

Stap 5

Om een toepassing te verwijderen uit het opstarten in het Autoruns-programma: verwijder het vinkje uit het vakje naast het vereiste programma in de lijst met toepassingen die met het systeem zijn geladen. Met dit programma kunt u ook de toepassingen in het opstarten sorteren op secties en andere parameters.

Stap 6

Selecteer in het linkermenu van het CCleaner-programma het item "Service" en open vervolgens het tabblad "Opstarten". Selecteer die applicaties die niet met het systeem hoeven te worden gedownload en klik op de knop "Verwijderen". Als alternatief kunt u het downloaden van applicatiegegevens eenvoudig uitschakelen met de knop "Uitschakelen". In de toekomst zal dit het mogelijk maken om ze, indien nodig, snel toe te voegen aan de opstartlijst.

Aanbevolen: