Hoe U Kunt Voorkomen Dat Uw Computer In De Sluimerstand Gaat

Inhoudsopgave:

Hoe U Kunt Voorkomen Dat Uw Computer In De Sluimerstand Gaat
Hoe U Kunt Voorkomen Dat Uw Computer In De Sluimerstand Gaat

Video: Hoe U Kunt Voorkomen Dat Uw Computer In De Sluimerstand Gaat

Video: Hoe U Kunt Voorkomen Dat Uw Computer In De Sluimerstand Gaat
Video: Hoe zorg je ervoor dat je computer/laptop niet in slaapstand gaat Windows 10 (Slaapstand uitzetten) 2024, April
Anonim

Beginnende Windows-gebruikers zijn vaak geïnteresseerd in hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de computer niet in de slaapstand gaat en daardoor niet wordt afgeleid van het kijken naar films en andere activiteiten. Het uitschakelen van deze functie gebeurt via speciale secties van het besturingssysteem.

Leer hoe u kunt voorkomen dat uw computer in de sluimerstand gaat
Leer hoe u kunt voorkomen dat uw computer in de sluimerstand gaat

instructies:

Stap 1

U kunt voorkomen dat uw computer in de slaapstand gaat door het gedeelte Energiebeheer in het Configuratiescherm te gebruiken. Afhankelijk van wat voor soort systeem je hebt, en wat voor soort "Configuratiescherm" heeft, klik je direct op het gewenste pictogram onderaan de map, of ga je eerst naar het gedeelte "Systeem en beveiliging".

Stap 2

Let op de lijst met opties aan de linkerkant van het venster en selecteer het item "Overgang naar slaapstand instellen" (deze kunnen verschillende namen hebben, afhankelijk van het type computer en de versie van het besturingssysteem). Activeer in het geopende venster het item "Nooit" zodat de computer niet in de slaapstand gaat.

Stap 3

Stel extra stroomopties in. Als u een laptop heeft, kunt u op de hoofdpagina van de sectie een gebalanceerde energiemodus kiezen, evenals een energiebesparende of krachtige modus. De laatste hiervan schakelt de slaapstand automatisch uit en configureert de laptop om alleen via het lichtnet te werken. Selecteer aan de linkerkant van het scherm Display Off Setting. Hier kunt u de dimfunctie uitschakelen wanneer het systeem inactief is. Er is ook een item "Actie bij het sluiten van het deksel". In dit gedeelte kunt u ervoor zorgen dat de laptop niet in de slaapstand gaat wanneer de gebruiker het deksel sluit (standaard gaat het apparaat altijd in de slaapstand).

Stap 4

Pas de instellingen aan voor de schermbeveiliging die op het scherm verschijnt als de computer een tijdje niet is gebruikt. Zonder het gedeelte met energie-instellingen te verlaten, klikt u op de knop "Personaliseren" in de linkerbenedenhoek. Selecteer vervolgens het item "Screensaver". Stel een geschikte tijdsperiode in waarna de screensaver verschijnt, of schakel deze helemaal uit.

Aanbevolen: