Hoe Automatisch Laden In XP Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Automatisch Laden In XP Uit Te Schakelen
Hoe Automatisch Laden In XP Uit Te Schakelen

Video: Hoe Automatisch Laden In XP Uit Te Schakelen

Video: Hoe Automatisch Laden In XP Uit Te Schakelen
Video: Epson XP 600 Fix 2024, April
Anonim

Soms moeten Windows XP-gebruikers Auto Startup uitschakelen, bijvoorbeeld om computerbronnen te besparen en het opstarten van het besturingssysteem te versnellen. In het geval van een laptop kan dit de levensduur van de batterij verlengen. U kunt verschillende parameters configureren, bijvoorbeeld de automatische activering van programma's, een flashkaart of een schijf in het computerstation uitschakelen.

Hoe automatisch laden in XP uit te schakelen
Hoe automatisch laden in XP uit te schakelen

Het is nodig

TuneUp Utilities-programma

instructies:

Stap 1

Om opstartprogramma's in Windows XP uit te schakelen, klikt u op "Start". Selecteer vervolgens "Alle programma's" en vervolgens - "Standaard". In standaardprogramma's is er een "opdrachtregel", voer deze uit. Voer vervolgens de opdracht msconfig in. Het venster met systeemconfiguratie-instellingen wordt geopend. Ga naar het tabblad "Opstarten".

Stap 2

U ziet een lijst met programma's die zijn geladen met het besturingssysteem. Als u een toepassing wilt verwijderen uit het opstarten, schakelt u het selectievakje ernaast uit. Schakel dus applicaties uit die u niet nodig heeft. Klik op OK en vervolgens op Toepassen. Het venster met systeeminstellingen wordt gesloten. Nu worden de programma's die u hebt geselecteerd bij het opstarten verwijderd.

Stap 3

U kunt ook het hulpprogramma TuneUp Utilities gebruiken om opstartprogramma's uit te schakelen. Het voordeel van het gebruik van de app is dat deze de activiteit van de programma's controleert, zodat u kunt zien hoe vaak ze worden gebruikt.

Stap 4

Installeer TuneUp Utilities en voer ze uit. Selecteer in het hoofdmenu van het hulpprogramma "Systeemoptimalisatie" en "Opstartprogramma's uitschakelen". U ziet een lijst met opstartprogramma's. Elk van hen heeft sterretjes (van één tot vijf). Hoe meer sterren er naast een applicatie staan, hoe vaker deze wordt gebruikt. Op deze manier kunt u een beter idee krijgen van welke moeten worden uitgeschakeld. Om dit te doen, moet u de schuifregelaar naast de programmanaam naar de "Uit"-positie slepen.

Stap 5

Om het automatisch laden van geheugenkaarten, flashstations en schijven uit te schakelen, typt u gpedit.msc op de opdrachtregel. Het venster "Groepsbeleid" wordt geopend, waarin u met de linkermuisknop op het onderdeel "Computerconfiguratie" klikt. Klik vervolgens achtereenvolgens op "Beheersjablonen" - "Systeem" - "Autostart uitschakelen". Nu kunt u het automatisch laden van een flashstation of schijf uitschakelen.

Aanbevolen: