Hoe U Oververhitting Van Uw Computer Kunt Voorkomen

Inhoudsopgave:

Hoe U Oververhitting Van Uw Computer Kunt Voorkomen
Hoe U Oververhitting Van Uw Computer Kunt Voorkomen

Video: Hoe U Oververhitting Van Uw Computer Kunt Voorkomen

Video: Hoe U Oververhitting Van Uw Computer Kunt Voorkomen
Video: Hitte in uw pc verminderen om oververhitting te voorkomen 2024, Mei
Anonim

Een computer is een complex hardware- en softwarecomplex, dat net als alle andere apparatuur storingsgevoelig is. Een bijzonder negatieve factor is de verhoogde temperatuur, die de voorwaarden schept voor oververhitting. Elke afzonderlijke computercomponent heeft zijn eigen gevoeligheidsdrempel voor oververhitting en zijn eigen bedrijfstemperatuurbereik. Aangezien een computer echter een systeem is, kan het uitvallen van zelfs een van de onderdelen ervan tot een volledige storing leiden. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om tijdens de werking op enkele aspecten te letten.

Oververhitting van de computer
Oververhitting van de computer

instructies:

Stap 1

Plaats. Probeer de systeemeenheid op een goed geventileerde plaats te plaatsen. De luchtinlaten erop moeten voldoende ruimte hebben om de toevoer van verse lucht mogelijk te maken. Installeer het hiervoor niet in de buurt van muren of scheidingswanden van de kamer of in de buurt van radiatoren (kachels).

Stap 2

Stoffigheid. Als u het stof in de kamer niet afveegt en periodiek de binnenkant van de systeemeenheid er niet van schoonmaakt, zal het zich geleidelijk ophopen op de oppervlakken van geïnstalleerde microschakelingen, schijven en in alle hoeken doordringen. Stof heeft een lage thermische geleidbaarheid, waardoor warmteafvoer en afkoeling wordt voorkomen. Houd de Kamer schoon. Open systematisch het deksel van de systeemeenheid om het opgehoopte stof te verwijderen. Het is handig om dit te doen met een persluchtcilinder of een stofzuiger in de "blow-off" -modus.

Stap 3

Koeling. Houd er bij het kopen van een geassembleerde computer of het zelf monteren ervan rekening mee dat voor een effectieve warmteafvoer een effectief koelsysteem voor de componenten ervan in de systeemeenheid moet worden ingebouwd. De heetste van hen - de CPU en GPU - zouden enorme koellichamen moeten hebben (bij voorkeur koper). Let bij het gebruik van luchtkoeling op het ontwerp van de systeemeenheid, de aanwezigheid van voldoende steunen voor het installeren van ventilatoren en een georganiseerd luchtstroompatroon. Het wordt aanbevolen om 120 mm-ventilatoren te gebruiken voor meer luchtstroom en minder geluid.

Stap 4

De controle. Het wordt aanbevolen om periodiek de temperatuur van de hoofdcomponenten van de systeemeenheid te controleren, zodat deze de kritische waarden niet overschrijdt. Zorg ervoor dat u na het monteren en instellen van uw nieuwe computer de controle over de heetste onderdelen overneemt. Gebruik speciale hulpprogramma's om de huidige temperaturen te bekijken en de vereisten voor oververhitting aan te geven. Bijvoorbeeld AIDA32, HWInfo, HDTune en andere programma's die gratis worden verspreid.

Aanbevolen: