Hoe Dpi . Te Verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe Dpi . Te Verminderen
Hoe Dpi . Te Verminderen

Video: Hoe Dpi . Te Verminderen

Video: Hoe Dpi . Te Verminderen
Video: What’s the right DPI setting for you? Play Advanced with Andrew Coonrad 2024, Mei
Anonim

Meestal willen veel mensen de foto vergroten zonder kwaliteitsverlies, maar het komt zo voor dat ze simpelweg niet in de brievenbus kruipen (er is een beperking) of niet op een USB-stick klimmen. In dit geval moet hun dpi (van het Engelse "dots per inch", letterlijk "het aantal dots per inch" of de resolutie van de afbeelding) worden verlaagd.

Hoe dpi. te verminderen
Hoe dpi. te verminderen

Noodzakelijk

Computer waarop Adobe Photoshop is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Open het Adobe Photoshop-programma. Selecteer in het menu "Fail" de functie "Openen". Selecteer in de "Map" een specifieke locatie (map, indien in de hoofdmap van de map), of een map (als de gewenste afbeelding los van alles staat).

Stap 2

Selecteer vervolgens in het veld met de inhoud van de map de gewenste afbeelding (blauw gemarkeerd).

Stap 3

Als je een foto hebt gemaakt met een camera, zal de computer je hoogstwaarschijnlijk niets anders "vragen", en als het van andere bronnen komt, zal het waarschijnlijk het venster "Ontbrekend profiel" weggooien, waar het je zal waarschuwen dat dit kleurprofiel niet voor het programma is ingebouwd. U kunt een van de drie voorgestelde opties kiezen (de laatste standaard: "Profiel toewijzen", met een vinkje onder de optie "en vervolgens document converteren naar werkende RGB") en op de knop "OK" drukken.

Stap 4

Uw afbeelding die u wilt verkleinen, is geopend. Selecteer nu in het menu "Afbeelding" (afbeelding) het subitem "Afbeeldingsgrootte" (grootte van de afbeelding) en klik erop.

Stap 5

Let in het geopende venster "Afbeeldingsgrootte" op het veld "Documentgrootte".

Laten we beginnen met het verkleinen van de afbeelding. Voer in het veld "Breedte" (beeldbreedte) een waarde in die veel kleiner is dan de opgegeven waarde (bijvoorbeeld 2 keer).

Stap 6

Merk op dat het verkleinen van de "Breedte" automatisch de "Hoogte" verlaagt. Dat wil zeggen, het programma zelf (met de items "Scale Styles", "Onstrain Proportions" en "Resampl Image" standaard ingesteld) herberekent deze waarde.

Let op het veld "Pixeldimensie". Het bevat de informatie die we nodig hebben over hoeveel dpi er in de afbeelding zat en hoeveel het is geworden. In dit voorbeeld kun je zien dat de afbeelding is gehalveerd (het was 1, 37M, nu 346 Kb).

Stap 7

We slaan de afbeelding op in de gewenste map onder een andere naam om niet te verwarren met de vorige (een afbeelding met een goede resolutie komt altijd van pas). Selecteer bij het opslaan het formaat ".jpg" - het wordt geopend op elke computer en klik op "Opslaan".

Stap 8

In het venster "JPEG-opties" dat wordt geopend, stelt u "Qualiti" (beeldkwaliteit) in, bij voorkeur van 9 tot 12. Het subitem "Progressief" is meestal de standaardinstelling. Klik op "OK".

De miniatuurafbeelding bevindt zich in de gewenste map, klaar om via internet te verzenden of op elektronische media op te nemen.

Aanbevolen: