Hoe Het Gewicht Van Een Foto Te Verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Gewicht Van Een Foto Te Verminderen
Hoe Het Gewicht Van Een Foto Te Verminderen

Video: Hoe Het Gewicht Van Een Foto Te Verminderen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Foto's verkleinen op Windows 10 2023, Januari-
Anonim

Heel vaak, wanneer u foto's per e-mail verzendt of uploadt naar sociale netwerken, moet u het gewicht van de foto verminderen om snel te kunnen laden. Maar hoe kun je het gewicht van een foto verminderen zonder aan beeldkwaliteit in te boeten? Alles is heel eenvoudig! Het verkleinen van een foto duurt slechts enkele seconden.

Hoe het gewicht van een foto te verminderen
Hoe het gewicht van een foto te verminderen

Het is nodig

Gratis grafische editor "Paint.NET" (download van de officiële site: http://paintnet.ru/download/) of shareware / betaalde programma's voor beeldbewerking

instructies:

Stap 1

Om de kwaliteit van de foto niet te verliezen, is het beter om het standaard Windows "Paint"-programma niet te gebruiken voor het converteren. Gebruik het gratis programma “Paint.NET” in het Russisch. Deze applicatie neemt weinig schijfruimte in beslag en is zelfs voor beginners beschikbaar. Of installeer een shareware fotobewerkingsprogramma. Dit kunnen programma's "Adobe Photoshop", "Ulead PhotoImpact", "ACD SeeSystem" en andere zijn.

Laten we een techniek bekijken om het gewicht van een foto te verminderen met behulp van het voorbeeld van het gratis programma "Paint.NET". Laad de gewenste foto in het programma door op "Bestand" - "Openen" te klikken of door het bestand met de afbeelding naar de programma venster. Om het gewicht van de foto te verminderen, klikt u nu op "Bestand" - "Opslaan als". Het kleinste formaat zijn grafische bestanden met de extensie.

Het wijzigen van de resolutie is ook een goede manier om het gewicht van een grote foto te verminderen. Selecteer hiervoor "Afbeelding" - "Formaat wijzigen". Moderne digitale camera's kunnen foto's maken van 4000x3000 pixels of meer. Deze resolutie kun je proportioneel verlagen tot bijvoorbeeld 2560x1920 - dit is de resolutie van een grote monitor. Tegelijkertijd blijft de kwaliteit van de foto hetzelfde.

Door deze twee methoden te gebruiken, kunt u het gewicht van de foto altijd verminderen zonder verlies van kleur en beeldkwaliteit.

Populair per onderwerp