Hoe Een Koeler Te Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koeler Te Overklokken?
Hoe Een Koeler Te Overklokken?

Video: Hoe Een Koeler Te Overklokken?

Video: Hoe Een Koeler Te Overklokken?
Video: Ryzen 5 3600X Overclocking on the Stock Cooler 2024, Mei
Anonim

Als je de koeler van je videokaart wilt overklokken, onthoud dan dat je voor de daaropvolgende veilige en stabiele werking een goed niveau van koeling en een correct geselecteerde frequentie van het type nodig hebt.

Hoe een koeler te overklokken?
Hoe een koeler te overklokken?

instructies:

Stap 1

Hiervoor is er een speciaal programma genaamd RivaTuner. Gebruik 3DMark om de instellingen te testen.

Stap 2

Installeer RivaTuner ongeacht welk videokaartmodel het is. Nadat je dit hebt gedaan, zal het programma samenvouwen tot een paneel bij de klok. Pak het uit met een muisklik. U ziet het opschrift "Instellingen" in het hoofdvenster, ernaast - een driehoek. Klik erop om een nieuw menu te openen. Om het frequentiecontrolepaneel te openen, klikt u op het microcircuitpictogram in dit menu onder de naam "Low-level systeeminstellingen".

Stap 3

Er zijn dus twee schuifregelaars voor je die je kunt verplaatsen en daarmee de frequenties van het geheugen en de chip kunt wijzigen. Vink eerst het vakje aan naast het item dat overklokken toestaat - het bevindt zich boven de schuifregelaars. Het programma bepaalt de geschatte toegestane limiet voor het verhogen van de waarden en geeft dit aan met labels. Advies: verhoog de frequenties geleidelijk met een paar procent. En na elke dergelijke wijziging, klikt u op de knop "Test" voordat u de frequentie toepast. Nadat u de frequenties hebt afgestemd, vinkt u het vakje aan onder het kopje "Uitvoeren met Windows".

Stap 4

Pas vervolgens de snelheid van de koeler aan. Klik op het tabblad Koeler. Sta toe door nog een selectievakje aan te vinken om de volgende parameters te wijzigen en kijk naar het menu. Bepaal of de snelheid automatisch wordt gemeten als de temperatuur stijgt, of u kunt de snelheid die u nodig acht als een percentage instellen.

Stap 5

Nu moet je je grafische kaart voor overklokken testen. Start het 3DMark-programma, selecteer een van de tests die je leuk vindt en bekijk de frames van de games die volgen. Het programma berekent de prestaties over een bepaalde periode. Als je systeem goed werkt, betekent dit dat de videokaart sneller is geworden.

Aanbevolen: