Hoe Het Geluid Van De Harde Schijf Te Verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geluid Van De Harde Schijf Te Verminderen
Hoe Het Geluid Van De Harde Schijf Te Verminderen

Video: Hoe Het Geluid Van De Harde Schijf Te Verminderen

Video: Binnen in de harde schijf opstart procedure defecte schijf click of death 2022, December
Anonim

Stationaire computers verschillen, in tegenstelling tot laptops en hun "kleine broers" - netbooks, niet alleen in de grootte van hun behuizing, maar ook in het geluidsniveau dat afkomstig is van interne apparaten. Elke configuratie van de systeemeenheid heeft de meest luidruchtige componenten - een koeler (ventilator) en een harde schijf.

Hoe het geluid van de harde schijf te verminderen
Hoe het geluid van de harde schijf te verminderen

Het is nodig

  • - harde schijf;
  • - eventuele geluidsisolator.

instructies:

Stap 1

Op dit moment kunnen speciale geluidsisolatiesystemen worden gekocht in een gespecialiseerde computerwinkel, maar in de regel leiden ze tot een verhoging van de temperatuur van de werkoppervlakken van de harde schijf, bovendien blijft de prijs van dit apparaat hoog. En deze optie is niet voor iedereen geschikt. Zo'n systeem kan thuis worden gemaakt.

Stap 2

De prijs van zelfgemaakte apparaten zal veel lager zijn, hoogstwaarschijnlijk vanwege het feit dat het ontwerp van hun uitvinding niet de beste zal zijn. Vergeet bij het upgraden van uw harde schijf niet de verwarming van alle apparaten als geheel. de harde schijf samen met de processor zijn misschien wel de meest hitte-intensieve apparaten.

Stap 3

Het schema van de eenvoudigste geluidsisolator bestaat uit het maken van schuimrubberen pakkingen tussen de behuizing van de harde schijf en het metalen rek waarop deze is bevestigd. Na zo'n verbetering daalt het aantal dB snel, maar stijgt de temperatuur in de behuizing van de systeemeenheid en de schijf. Bijna elke harde schijf met een dergelijke geluidsisolatie geeft een aanzienlijke temperatuurstijging (tot 55 ° C).

Stap 4

Wanneer deze temperatuur wordt bereikt, neemt de levensduur van uw schijf af, dus deze isolator kan in zeldzame gevallen worden gebruikt wanneer het geen jammer is om afstand te doen van het informatieopslagapparaat. U kunt ook een synthetische winterizer gebruiken in plaats van schuimrubber - een vrij licht en volumineus materiaal. Vanwege zijn structuur accumuleert het snel de temperatuur, dus het moet samen met een koelapparaat worden gebruikt.

Stap 5

U kunt een doos voor een harde schijf maken met losse vellen van 7-8 mm dik. De productie ervan kan het beste worden besteld bij vrienden die bij de onderneming werken. De sintepon + aluminium verbinding geeft goede resultaten, niet alleen in geluidsisolatie, maar ook in thermische isolatie. Opgemerkt moet worden dat naast de harde schijf en opvulling polyester, het noodzakelijk is om een ​​U-vormige plaat in de doos te plaatsen, die de rol van een radiator zal spelen.

Stap 6

U kunt ook een ander koelsysteem gebruiken - met een waterblok. Deze technologie wordt als betrouwbaarder beschouwd, maar thuis wordt de productie ervan beperkt door vele factoren (lassen van metalen buizen en behuizing). Deze methode werkt goed voor thuiscomputers en werkstations.

Populair per onderwerp