Hoe Teken Je Een Vlam In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Vlam In Photoshop
Hoe Teken Je Een Vlam In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Een Vlam In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Een Vlam In Photoshop
Video: Paard tekenen hoe teken je een paardenhoofd? 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om vuur te simuleren met Photoshop. Vlammen kunnen worden geverfd met borstels. Een bijna realistisch beeld van het vuur kan worden verkregen met behulp van het Difference Clouds-filter en een verloop.

Hoe teken je een vlam in Photoshop
Hoe teken je een vlam in Photoshop

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Gebruik de optie Nieuw in het menu Bestand om een RGB-document te maken. Het formaat van het canvas dat u maakt, kan elk formaat zijn. Selecteer Wit in de lijst Achtergrondinhoud.

Stap 2

Zet je voorgrondkleur op zwart en je achtergrondkleur op wit. U kunt deze kleuren handmatig aanpassen door het kleurenpalet te openen door op het gekleurde vierkant in het gereedschapspalet te klikken, of u kunt hetzelfde resultaat krijgen door op de D-toets te drukken.

Stap 3

Maak een basis voor de vuurtextuur door het filter Difference Clouds uit de groep Render van het menu Filters toe te passen op de enige bestaande laag in het document. U moet het filter meerdere keren gebruiken voordat de afbeelding in het documentvenster eruitziet als een zwart-witafbeelding van vuur.

Stap 4

Gebruik de optie Verloopkaart in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding om de resulterende afbeelding in te kleuren. Vink in het dialoogvenster dat wordt geopend het selectievakje Voorbeeld aan als dit er niet is. Hiermee kunt u het proces van het kleuren van het vuur in het documentvenster bekijken.

Stap 5

Om de kleuren aan te passen, klikt u op de verloopbalk in het dialoogvenster. Je hebt een verloop van zwart, oranje, geel en wit nodig. Klik hiervoor op de meest linkse gekleurde markering en direct daarna - op de gekleurde rechthoek onderaan het dialoogvenster. Selecteer zwart in het palet dat wordt geopend. Klik onder de aangepaste verloopbalk om nog een kleurmarkering toe te voegen. Kies voor deze marker een oranje kleur. Plaats op dezelfde manier een gele markering. De meest rechtse markering moet wit zijn.

Stap 6

Verplaats de markeringen om de meest realistische kleur van het vuur te krijgen. Om het gemaakte verloop toe te voegen aan het stalenpalet, klikt u op de knop Nieuw. Hetzelfde verloop kan worden gebruikt om witte vuurtongen op een zwarte achtergrond te schilderen, gemaakt met penselen. Pas het filter toe door op de knop OK te klikken.

Stap 7

Wijzig de resulterende afbeelding. Gebruik het gereedschap Penseel om een deel van de afbeelding met zwart over te schilderen, zodat er meerdere vuurtongen worden geselecteerd.

Stap 8

Trek indien nodig de resulterende talen iets omhoog met behulp van het filter Uitvloeien in het menu Filter. Om de gemaakte afbeelding te corrigeren, is ook de optie Warp uit de groep Transformeren van het menu Bewerken geschikt. Voordat u dit soort transformatie op de afbeelding toepast, dupliceert u de laag met de optie Laag dupliceren in het menu Laag.

Stap 9

Sla de resulterende brand op met de optie Opslaan in het menu Bestand.

Aanbevolen: