Hoe De Koeler Van Een Videokaart Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Koeler Van Een Videokaart Te Veranderen
Hoe De Koeler Van Een Videokaart Te Veranderen

Video: Hoe De Koeler Van Een Videokaart Te Veranderen

Video: Hoe De Koeler Van Een Videokaart Te Veranderen
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, April
Anonim

Na verloop van tijd verslechteren de ventilatoren op de videokaart. U kunt deze apparaten periodiek reinigen en smeren, maar om een goede werking te garanderen, is het raadzaam om de koelers te vervangen.

Hoe de koeler van een videokaart te veranderen
Hoe de koeler van een videokaart te veranderen

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - lijm;
  • - Specifiek.

instructies:

Stap 1

Controleer uw grafische kaartmodel voordat u een nieuwe ventilator koopt. Lees de instructies voor de systeemeenheid. Als het niet beschikbaar is, installeer dan Speccy of Everest.

Stap 2

Start de geselecteerde applicatie. Ga naar het menu "Graphics" en noteer het model van uw videoadapter. Houd er ook rekening mee dat u mogelijk geen origineel reserveonderdeel voor uw videoadapter kunt vinden.

Stap 3

Zet de computer uit en verwijder de linkerklep van het apparaat. Verwijder uw videoadapter door de montageschroef los te draaien. Haal de koeler eruit door eerst het netsnoer los te koppelen.

Stap 4

Neem deze koeler en videokaart mee naar de winkel. Vind de juiste ventilator voor uw videoadapter. Installeer het in de speciale sleuf en zet de ventilator vast. Sluit de voedingskabel aan op de videokaart.

Stap 5

In het geval dat u een ventilator heeft gekocht waarvan de voeding is aangesloten op het moederbord, maakt u deze verbinding.

Stap 6

Soms ontstaan er situaties waarin het onmogelijk is om de juiste koeler te kiezen voor een bepaald videokaartmodel. In dit geval kunt u elke andere computerventilator gebruiken. Koop een koelbox van de juiste maat.

Stap 7

Meestal zijn ventilatoren bevestigd aan een koel-koellichaam van een grafische kaart of gemonteerd in een speciale sleuf erin. Neem een tube lijm die zijn eigenschappen niet verliest in een omgeving met hoge temperaturen (tot 65 graden).

Stap 8

Breng een kleine hoeveelheid lijm aan op het ventilatorhuis. Uiteraard mag er geen lijm op de koelbladen worden aangebracht. Voorkom dat er lijm in het apparaat komt.

Stap 9

Lijm de ventilator op het koellichaam van de grafische kaart. Sluit de koelervoeding aan op dit apparaat of op het moederbord.

Aanbevolen: