Hoe Organiseer Je Een Comfortabele Werkplek Achter De Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Een Comfortabele Werkplek Achter De Computer
Hoe Organiseer Je Een Comfortabele Werkplek Achter De Computer

Video: Hoe Organiseer Je Een Comfortabele Werkplek Achter De Computer

Video: Hoe Organiseer Je Een Comfortabele Werkplek Achter De Computer
Video: Werkplekinrichting - Handige apparaten en accessoires voor je (thuis)kantoor of universele werkplek 2024, Mei
Anonim

Als u achter een computer werkt, moet u niet alleen aan uw werk denken, maar ook aan uw eigen comfort, gezondheid en veiligheid. Een lang zittend werk voor hem is immers niet alleen een test voor de rug, maar ook voor de ogen. Daarom zijn de juiste plaatsing van het scherm, toetsenbord en muis, evenals de keuze van tafel en stoel erg belangrijk.

Hoe organiseer je een comfortabele werkplek achter de computer
Hoe organiseer je een comfortabele werkplek achter de computer

instructies:

Stap 1

De locatie van de computer is erg belangrijk voor comfortabel en productief werken.

Als je van plan bent je computer intensief te gebruiken, zet hem dan op een stilste plek, anders wordt het moeilijk om je te concentreren.

De computer moet zich in de buurt van een stopcontact bevinden. En als u van plan bent om te internetten of te faxen, dan ook via de telefoonaansluiting.

Plaats uw computer niet op extreem koude, vochtige of warme plaatsen in uw huis.

Plaats uw computer niet in de buurt van ramen, omdat fel licht uw ogen zal belasten.

Stap 2

Een verkeerde houding tijdens het werken op een computer is een van de oorzaken van rugpijn en hoofdpijn. Je kunt ook beginnen slungelig te worden.

U moet een stoel kiezen die u helpt om in de optimale positie te komen en waarmee u uw houding kunt veranderen om spierspanning in het nek-schoudergebied en de rug te verminderen om vermoeidheid te voorkomen. De stoel moet stabiel zijn. Als het armleuningen heeft, stel ze dan zo af dat u niet voorover hoeft te buigen en onderuit te zakken. De rand van de stoel mag niet onder de knieën drukken.

Je voeten hebben ook rust nodig - ze moeten op de grond of op een standaard staan.

De hoogte van het computerscherm moet op ooghoogte zijn. Het scherm moet zich op een afstand van 60-70 cm van de ogen bevinden.

Stap 3

Houd uw handen comfortabel op het toetsenbord. Zorg ervoor dat ze niet op de rand van de tafel rusten. Zonder speciale mat worden je handen vermoeider door de verkeerde stand van de polsen. met de juiste positie van de handen is de onderarm evenwijdig aan het tafeloppervlak - dit ontspant de arm en verlicht de spanning in de polsen.

Stap 4

De muis moet in je hand passen. Als je het niet prettig vindt om het te gebruiken, koop dan een ander. Een muis die te ver weg of te dichtbij staat, kan voor extra belasting van de handen zorgen. Als je te hoog of te laag zit, buigt je arm onnatuurlijk. Dit kan leiden tot vermoeidheid en pijn.

De muis moet altijd schoon zijn, want vies wordt, kost het meer moeite om te gebruiken. Ze moet soepel bewegen, zonder weerstand.

Stap 5

Lang werken leidt tot extra belasting van de ogen. Houd uw werkgebied goed verlicht. Gebruik eventueel een lamp. Pas de helderheid en het contrast van de monitor aan om uw ogen comfortabel te maken.

Houd uw monitor te allen tijde schoon.

Lees tekst op het scherm zonder uw ogen te spannen. Wijzig indien nodig de parameters van het document, bijvoorbeeld de schaal.

Aanbevolen: