Hoe Teken Je Een Website In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Website In Photoshop
Hoe Teken Je Een Website In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Een Website In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Een Website In Photoshop
Video: Web design tutorial: How to design Website in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Photoshop is een extreem krachtige en veelzijdige tool. Het is niet alleen 's werelds meest populaire foto-editor, maar ook een hulpprogramma om allerlei webdesign-ideeën tot leven te brengen. Daarnaast is photoshop heel geschikt om vanaf het begin een lay-out van een webpagina of zelfs een hele site te maken.

Hoe teken je een website in Photoshop
Hoe teken je een website in Photoshop

instructies:

Stap 1

Start photoshop en maak een nieuw document. Om dit te doen, drukt u op de toetscombinatie Ctrl + N. Selecteer vervolgens de modus "Verloop" en vul het document met een willekeurige combinatie van kleuren. Het belangrijkste is dat de richting van de vulling van boven naar beneden is. U kunt later altijd extra kleuren instellen. Maak gewoon een nieuwe laag en gebruik een penseel om op de achtergrond te schilderen. Om later verwarring te voorkomen, hernoemt u de laag die u zojuist hebt gemaakt in Kleur.

Stap 2

Geef nu structuur aan de achtergrond van de pagina om de site er interessant uit te laten zien. Kies het gewenste voorbeeld uit de texturen die het programma biedt. Bladeren of stenen tegels, imitatie van metselwerk, zien er bijvoorbeeld goed uit. Activeer de modus "Filter" en pas Artistic-Film Grain toe. Dan Pixelate-Mozaïek. Experimenteer met de opties.

Stap 3

Nadat u hebt bereikt wat u wilt, stelt u de modus Verschil in op het tabblad Overvloeimodus. Probeer verschillende dekkingswaarden.

Stap 4

Maak een achtergrond voor de sitenaam en andere verklarende bijschriften. Gebruik het gereedschap Afgeronde rechthoek (U) in een nieuwe laag, selecteer de zwarte vorm, activeer in het item Laagstijl de modus Slagschaduw. Pas de transparantie van de laag aan.

Stap 5

Voor verder werk hebt u groepen lagen nodig, dus terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt, drukt u op de knoppen Ctrl + G op uw toetsenbord. Selecteer alle lagen die tot nu toe zijn gemaakt en wijs ze toe aan de groep Achtergrond. U moet ook nog twee geneste groepen maken. De hoofdgroep kan Home worden genoemd en de interne - Logo.

Stap 6

Schrijf de tekst voor de koptekst van de site. Klik op het gereedschap Tekst en maak een inscriptie in een nieuwe laag die is gemaakt in de groep Logo. Probeer verschillende waarden voor de Layer Style-parameters. Maak vervolgens nog een laag en geef de tekstinformatie weer in elke geschikte kleur.

Stap 7

Maak belangrijke site-specifieke knoppen zoals inloggen en inloggen. Hiervoor is een groep lagen nodig, die je dat kunt noemen.

Stap 8

Gebruik het gereedschap Rechthoekig selectiekader en vervolgens het gereedschap Verloop om het geselecteerde gebied van het document van onder naar boven te vullen met een verloop van dicht naar transparant.

Aanbevolen: